• Politie.nl

Grote vangst illegaal vuurwerk in Wezep

AMERSFOORT Agenten deden woensdag een vondst van 1800 kilo illegaal vuurwerk in respectievelijk Hoogvliet en Wezep. Daarbij hielden de agenten vier personen aan, waaronder een 53-jarige Amersfoorter. De vuurwerkvondsten en aanhoudingen zijn het resultaat van een uitgebreid politieonderzoek naar illegale vuurwerkhandel.

Een aantal maanden geleden hielden agenten in Spijkenisse twee minderjarigen aan die in het bezit waren van cobra's en ander illegaal vuurwerk. De politie startte een uitgebreid onderzoek naar de herkomst van het vuurwerk en degenen die in de illegale spullen handelde. Dit leidde de agenten uiteindelijk naar een adres in Wezep en een adres in Hoogvliet.

Woensdagochtend deed de politie een inval op beide adressen. In zowel Wezep als Hoogvliet troffen de agenten een bus aan die volgeladen was met illegaal vuurwerk. In totaal ging het om 1800 kilo De spullen werden direct in beslag genomen. In Wezep werden een 53-jarige man uit Amersfoort en een 41-jarige man uit Leusden uit aangehouden. In Hoogvliet mochten een 42-jarige man uit Spijkenisse en een 52-jarige man uit Hoogvliet mee komen naar het bureau.

Illegaal vuurwerk is levensgevaarlijk, benadrukt de politie, voor de handelaar, de gebruiker en de omgeving. De politie reageert naar eigen zeggen snel op meldingen over transport, handel, opslag en gebruik van illegaal vuurwerk.

Wie aanwijzingen heeft dat er in de omgeving sprake is van gebruik van of handel in illegaal vuurwerk, wordt verzocht dit te melden via de politie: tel. 0900-8844 of anoniem via Meld Misdaad Anoniem tel. 0800-7000.