• Op de plek waar Michael het leven liet worden bloemen neergelegd. ,,Hij wordt erg gemist."

    Jeroen van der Veer
  • Jeroen van der Veer

'Michael dacht altijd eerst aan een ander en dat werd hem fataal'

AMERSFOORT Enkele dagen na de fatale messteek kan de vader van Michael de Boe het nog altijd niet beseffen. Zijn zoon is zaterdagnacht tijdens een familiefeest doodgestoken. Op social-media gonst het van de geruchten en daarom wil vader Jaap graag zijn verhaal doen: ,,Ik word gek van mensen die speculeren. Er was naar mijn mening geen enkele aanleiding om mijn zoon dood te steken. Als de sfeer ook maar iets grimmig was, waren we allang weggeweest. Opeens sloeg het om en was het binnen een paar tellen gebeurd."

 

Jeroen van der Veer

 

Zijn zoon kwam om het leven bij een feest dat voor oma op een partyboot aan de Kleine Koppel werd georganiseerd. De sfeer was volgens het gezin goed, tot Michaels oom uitviel tegen zijn moeder. ,,Michael was iemand die altijd aan een ander dacht en niet aan zichzelf. Die goede eigenschap werd hem nu fataal."

Kimberly, de zus van Michael: ,,Nadat mijn broer verhaal ging halen bij zijn oom, kreeg hij een messteek in zijn zij."

Na een diepe zucht en met betraande ogen vervolgt Kimberly: ,,De dader stond met een mes in zijn handen en keek mij recht in de ogen. Ik smeekte nog het niet te doen, maar het was te laat. Voor mijn ogen stak hij mijn broer."

 

De twintiger zakte in elkaar, waarna zijn moeder hem in de armen nam. Een beeld dat maar niet van het netvlies van Jaap de Boe verdwijnt. ,,Mijn vrouw riep tegen hem dat hij in leven moest blijven. Na zijn laatste zucht gingen echter de ogen dicht en was het gedaan."

De verdachte werd op het plaats delict door de toegesnelde politie gearresteerd. Dat maakt het verdriet bij het gezin niet minder. ,,Mijn zoon was een allemansvriend. Had geen enkele vijand en stond altijd voor iedereen klaar. Op de boot was helemaal niets aan de hand. Zelfs de bediening sprak over een leuke avond. Opeens is alles anders en zitten we in diepe rouw. Wij hebben levenslang gekregen. Dit verwerk je nooit."

De dood van Michael laat een enorm gemis achter. Zo was de 25-jarige sinds een week verloofd en zou hij binnenkort wederom oom worden. Zijn jongste zusje Kelly is in verwachting en één van de twee kinderen van Kimberly is zelfs naar hem vernoemd.

 

,,Ik kan het niet beseffen dat hij er nu niet meer is", aldus zijn vader. ,,Nog altijd hoop ik dat hij elk moment binnen komt. Dat hij zegt dat 'we met z'n allen normaal moeten doen'. Toch kwam vanmiddag bij mij voor het eerst het besef, toen wij hem zijn kleding aandeden; ik krijg mijn maatje niet meer terug."

Ook bij Kimberly dreunt de klap na. Zo brak haar hart toen haar 3-jarig zoontje in de woonkamer over zijn oom begon. ,,Hoe leg je een klein kind uit dat hij Michael nooit meer gaat zien. Ik heb hem gezegd dat hij nu een sterretje is, maar begrijpen deed 'ie het niet."

 

STILLE TOCHT Aanstaande zaterdag wordt er een stille tocht gehouden. Om 20:30 uur startend vanaf het Oliemolenhof ter hoogte van Fluor tot aan de plek waar het incident zich heeft afgespeeld. Maandag volgt in besloten kring de crematie. ,,Als gezin zijn wij sterk en we hebben veel houvast aan elkaar. Ik zei hen zojuist nog dat we, hoe moeilijk het ook is, moeten genieten van het leven. Het kan zomaar afgelopen zijn."