• BK

Politiecampagne voor opsporing van vuurwerkgooiers Oud en Nieuw

AMERSFOORT De politie in Amersfoort is een campagne gestart om te achterhalen wie er tijdens Oud en Nieuw vuurwerk naar agenten heeft gegooid. Eén van hen heeft mogelijk blijvend gehoorbeschadiging opgelopen en daarom vraagt de politie om getuigen zich (anoniem) te melden. Zo zullen posters in wijken worden opgehangen en zullen deze ook te zien zijn op diverse scholen.

Jeroen van der Veer

Het rechercheonderzoek naar de twee incidenten is nog altijd in volle gang. Omdat de gouden tip nog altijd ontbreekt, hoopt men dat via een campagne van Meld Misdaad Anoniem meer informatie te krijgen.

INCIDENTEN Tijdens de jaarwisseling werden agenten tussen 00.05 en 00.15 uur bij een flat, direct naast de kruising met Meridiaan-Ringweg Koppel, belaagd en beschoten met zwaar vuurwerk.

Het incident waarbij één van de agenten mogelijk blijvend gehoorletsel heeft opgelopen vond plaats in de wijk Kruiskamp. Nabij de kruising van de Bloemendalsestraat - Hooglandseweg Zuid werd de politieman gewond aangetroffen.

Naast de poster besteedt het RTV Utrecht-opsporingsprogramma Bureau Hengeveld vandaag aandacht aan deze gebeurtenissen. In de uitzending doet ook burgemeester Lucas Bolsius een oproep. Hierbij onderstreept hij het belang om tips te melden en roept hij op iedereen met meer informatie zich te melden. De uitzending van Bureau Hengeveld start om 13.30 uur en wordt na elk uur herhaald.