• ns_veiligheidsservice/Instagram

Verdachte springt op rijdende trein en veroorzaakt flinke vertragingen

AMERSFOORT Een 'bekende van de politie' heeft voor flinke treinvertragingen gezorgd, nadat hij donderdag 2 februari op een rijdende goederentrein spring om te ontkomen aan de NS Veiligheidsservice.

De dienst van donderdag 2 februari nam vlak voor de avondspits een bijzondere wending voor medewerkers van de NS Veiligheidsservice, meldt zij op Instagram. Ze werden opgeroepen via de veiligheidscentrale voor een reiziger die zonder geldig vervoerbewijs en zonder identiteitsbewijs was aangetroffen. Toen deze trein station Amersfoort binnen kwam, namen zij deze verdachte van de conducteur over voor het onderzoek naar de identiteit en om vervolgens een uitstel van betaling te kunnen schrijven.

,,Zoals wij vaker zien en nu ook het geval was toonde de verdachte zodra deze door ons was overgenomen wel een identiteitsbewijs echter betrof dit een geplastificeerde kopie. Om de identiteit van de verdachte vast te kunnen stellen, riepen wij de assistentie in van de politie Amersfoort omdat zij beter uitgerust zijn om verder onderzoek te doen naar de identiteit. Na enige tijd wachten op de politie passeerde een goederentrein het perron waarop wij stonden." Op het moment dat enkele van de wagons van deze trein gepasseerd was, sprong de verdachte met grote snelheid tussen de veiligheidsmedewerkers door het spoor in. ,,Wij zagen de verdachte een klein stukje mee rennen met deze trein om hier vervolgens op te klimmen. Met het oog op de veiligheid van deze verdachte en onze eigen veiligheid zijn wij niet achter de verdachte het spoor in gegaan."

De goederentrein is een paar honderd meter buiten het station tot stilstand gebracht en een grote zoekactie met politie begon. Tijdens deze zoekactie was in verband met de veiligheid geen enkel treinverkeer mogelijk rondom station Amersfoort waardoor de avondspits extreem druk verliep. De verdachte bleek na onderzoek een bekende van politie en stond reeds gesignaleerd.

,,De opgelopen kosten naar aanleiding van de vertragingen in deze spits zullen zo mogelijk verhaald worden op de verdachte die na lang zoeken helaas toch ontkomen bleek."