• FotoVanDenderen

'Aloha' en toptennis in Randenbroek

AMERSFOORT De 36e uitvoering van het vermaarde en in de wijde regio bekende Open Randenbroek Toernooi, stond ook dit jaar weer bol van toptennis en entertainment. Het thema 'Hawaii' kende weliswaar niet het bijbehorende weerspatroon, maar vormde desalniettemin het decor van plezier, sfeer en vriendschap. Een open toernooi dat een kleurrijke geschiedenis kent en dat ook afgelopen week weer bevestigde. 

Huub van Aerssen

 

Ondanks dat het Open Randenbroek Toernooi met 310 deelnemers vol bezet was, waren er toch een tachtigtal minder inschrijvingen dan het jaar er voor. Toernooivoorzitter Robbert van de Hoef: ,,We zijn van mening dat het organiseren van clubkampioenschappen van omliggende verenigingen in de week van ons toernooi een belangrijke factor is wat het gebruikelijke deelnemersaantal heeft doen afnemen. Daarnaast zijn omliggende grote prijstoernooien zoals onder andere 'Iduna' en 'Tulip' (graveltoernooien) ook van invloed voor met name spelers uit de hoogste categorie(en). We zullen ons als commissie beraden hoe we een en ander de komende jaren kunnen voorkomen. Het zal niet eenvoudig zijn om daar een passende oplossing voor te vinden. Een voordeel was dat we dit jaar geen deelnemers hebben hoeven uitloten." 

Ook over het actuele ratingsysteem heeft van de Hoef zo zijn bemerkingen: ,,Alhoewel dit systeem voordelen biedt en de partijen ook een stabieler karakter kennen, zijn er ook nadelen. Zo kunnen spelers maar in een categorie inschrijven (zelfde leeftijdsgrens) waardoor onder andere tal van partijen verloren gaan en de inkomsten afnemen. Ook met betrekking tot dit actuele ratingsysteem zullen wij ons de komende periode gaan beraden." 

WINNAARS De diverse categorieën leverden dit jaar de volgende winnaars op: HE 2D, Milco van Essen; DE 2B, Nynke Tjebbes; DE 17+A, Nicole Dirksen-Janken; HD 17+ B, Coen Jonker/Offrin van Room; HE 17+B, Cris van Oers; GD 2B, Britt Smit/Martijn Brandsen; DE 2A, Stefanie Oostveen; HE 2B, Imesh Braem; HE 17+A, Roy Lindhorst; GD 17+B, Natasha van Veen/Jerry Tuhusula; GD 2A, Diana Tjebbes-Padt/Joep Fleischeuer; HE 2C, Arno Thomassen; HE 2A Dennis Kockx; DD 2B, Michelle van Beek/Iris van Breukelen; HD 17+A, Jose Gabriel Quseda/Mervin Tans; DD 17+A, Liesbeth Hendriks/Wilske Topper-Nagelkerke; DE 17+B Siebrig Bakker; DD17+B, Mirjam Kapelle/ Alzira Schaap; DE 2C, Marloes Buijvoets; HD 2A, Calvin Bieckman/Imesh Braem; DD 2A, Cheyenne Crucq/Priscilla van Korlaer; GD 17+A, Claire Nieuwenhuis/Leo Nieuwenhuis; HD 2B, Emiel Koelewijn/Jay Titaley; HD 2C, Darco Cezveciyan/Jacob van Goor. 

 

SLOTAKKOORD Mede ook dankzij de voortreffelijke maaltijden van chefkok Jerry Tuhusula en zijn keukenbrigade kan de toernooicommissie terugblikken op een sfeervolle tennisweek. 'ALOHA'!