• Foto Van Denderen

Blamage voor honkballers Quick

AMERSFOORT Het eerste honkbalteam van BSC Quick, spelend onder de naam BioSilk Quick Amersfoort, kreeg afgelopen zaterdag in de thuiswedstrijd tegen hekkensluiter Blue Devils uit Meppel een geweldige dreun te verwerken. In een uitermate slechte wedstrijd liet het team van coach René de Vries en assistent coach Edward Spanner zich op simpele wijze de kaas van het brood eten met een 2-3 nederlaag als gevolg. Een dieptepunt in de strijd tussen de nummers zeven (Quick) en tien (Blue Devils), waar behoud in de overgangsklasse de hoofdmoot vormt. Een wedstrijd ook die nauweljks hoogtepunten kende en waarbij mogelijk de hoge temperaturen oorzaak waren van deze schamele honkbalvertoning.

Huub van Aerssen

Maar in de returnwedstrijd die afgelopen zondag in Meppel plaatsvond toonden de Amersfoortse honkballers weer  het nodige karakter wat uitmondde in een knappe 5-6 overwinning voor BioSilk Quick Amersfoort. Met nog vijf dubbels voor de boeg gaat de formatie van hoofdcoach de Vries aan kop in de degradatiepoule en lijken de honkbalheren van BioSilk zich met twintig punten voorsprong op hekkensluiter Blue Devils veilig te hebben gespeeld voor behoud in de overgangsklasse. Voor komend weekend staat het dubbel tegen de Sparks op het honkbalprogramma, waarbij Amersfoort op zaterdag 11 juli in Haarlem actief is en op zondag 12 juli gastheer is van de Haarlemse formatie.

LEF EN KARAKTER In de streekderby tegen Hilversum Hurricanes toonden de softbalsters van BioSlik Quick hun ware gezicht. Ondanks het gemis van een aantal basisspeelsters bleef de ploeg van coach Ricardo Bryson aan de goed kant van de streep en werd er in Hilversum tweemaal een overwinning uitgeperst (2-4 en 5-6). Een meer dan voortreffelijk optreden in de promotiepoule dat veel van de softbaldames vergde en waarbiij tot het gaatje gegaan diende te worden.

Op zondag 12 juli staat voor de softbaldames van BioSilk Quick Amersfoort de thuiswedstrijd tegen de huidige koploper Hoofddorp Pioniers op het programma. Een serieuze graadmeter voor het verdere verloop in de promotiepoule. De wedstrijden vinden plaats op sportpark Dorrestein en worden gespeeld om respectievelijk 12.00 uur en 13.40 uur.

foto De honkballers van BioSilk Quick Amersfoort liepen in eigen huis tegen een beschamende nederlaag aan tegen de Blue Devils.