• Franka van Dijk had een belangrijk aandeel in de overwinning van haar ploeg.

    Foto Rinus van Denderen

BSC Quick vrouwen stralen kracht en plezier uit

AMERSFOORT De softbaldames van BSC Quick die voor het derde jaar uitkomen in de eerste klasse en spelen onder de naam 'XLLease Quick Softbal dames 1', lieten afgelopen weekend geen spaan heel van tegenstander Sparks uit Haarlem. De gebruikelijke twee wedstrijden werden op het eigen sportpark Dorrestein in recordtijd afgewerkt met eindstanden van 10-0 en 9-0. Daarmee verstevigde de ploeg van de coaches Sanne Bolhuis en Ricardo Bryson de hoge positie op de ranglijst in de eerste klasse A, waar de Quick 'meiden' de koppositie delen met de Hilversum Hurricanes.

Huub van Aerssen

 

Met in de eerste wedstrijd pitcher Vera de Boer op de heuvel bleek al snel dat thuisploeg Quick er geen gras over wilde laten groeien. Voordat de gasten uit Haarlem zich er zelfs maar van bewust waren, werd er mede door het goede pitchwerk van De Boer al gewisseld en maakte Quick zich op voor de eerste gelijkmakende slagbeurt. Met goed slagwerk van onder andere Mirjam Boode, werd deze snelle eerste inning afgesloten met een 2-0 voorsprong.

Ook in de tweede inning een met veel overtuiging spelende Amersfoortse formatie die de gasten uit Haarlem geen enkele kans liet en in haar tweede slagbeurt de voorsprong wist uit te breiden tot 5-0. Een sterke start van een oppermachtig BSC Quick, dat niet alleen veel kracht uitstraalde, maar waar ook binnen het team het plezier in het 'spelletje' van de gezichten was af te lezen.

SNELLE WEDSTRIJD Alhoewel de thuisploeg in de derde inning wat gas terug leek te nemen en er derhalve maar een punt kon worden toegevoegd aan het saldo (6-0), kwam Quick in de vierde inning pas goed op stoom. Met name Franka van Dijk speelde daarin een hoofdrol. Met een geweldige klap stond zij aan de basis van de eerste overwinning en tekende daarbij ook het tiende en winnende punt aan. Een snelle wedstrijd met een sterk spelende thuisformatie die geen kind had aan de zwak ogende ploeg uit Haarlem.

 

OPPERMACHTIG Ook in de tweede wedstrijd een op alle fronten oppermachtig XLLease Quick softbalteam dat ditmaal met Puck van der Kolk op de werperplaat speelde en wederom van meet af aan de wedstrijd dicteerde. Van der Kolk wierp een goed gemiddelde met 10x3 slag in een wedstrijd over vijf innings.

Net als in de eerste wedstrijd kwamen de gasten uit Haarlem er in dit tweede deel niet of nauwelijks aan te pas en werden slechts sporadisch honken bezet, wat mede te danken was aan het goede slag -en veldwerk van de thuisploeg. Met in de laatste slagbeurt voor Quick (vijfde inning) twee homeruns van respectievelijk Franka van Dijk en talent Michelle Schuur, betekende de genadeklap voor Sparks en de 9-0 overwinning voor de Amersfoortse dames softbalformatie.

Een verdiende overwinning voor XLLease Quick dat ook in haar derde optreden toonde mee te gaan doen voor de prijzen in de eerste klasse A.