• Foto Rinus van Denderen

Honkballers hard onderuit

AMERSFOORT Dat het tegen The Orioles uit Bergschenhoek zeker geen eenvoudige opgave zou gaan worden, stond voor aanvang van het thuisduel eigenlijk wel vast. Maar dat het de honkbalformatie onder leiding van coach René de Vries vooral aan slagkracht ontbrak was wel opmerkelijk te noemen. Dat was zeker ook een verdienste van Henk van Heijningen, de pitcher van de Orioles die een meer dan voortreffelijk optreden kende op de heuvel en de slagmannen van de thuisploeg meerdere keren tot wanhoop dreef.

Huub van Aerssen

Al direct in de eerste inning toonden de gasten uit Bergschenhoek dat er maar één ding telde en dat was winst. Titelkandidaat en de nummer twee van de overgangsklasse Orioles, kwam al direct op een 0-1 voorsprong die ook na de gelijkmakende slagbeurt van Amersfoort kon worden geconsolideerd.

Ook in de tweede inning was Orioles slagvaardig, en door een fout van Quick catcher Jules Cremer kondeb zuh de score uitbreiden naar 0-2. En wederom was de thuisploeg in de gelijkmakende slagbeurt niet in staat om daar iets aan te veranderen, waardoor het scorebord voor de Amersfoorters maagdelijk schoon bleef. Met voor Theo Meijer Sport Quick pitcher Mus Cremer op de heuvel (broer van catcher Jules), bleef het ook in de derde inning kommer en kwel en konden de Bergschenhoekers eenvoudig doorstomen naar een 0-3 voorsprong.

In de vierde en vijfde inning bleef Quick qua slagvermogen ver onder het gewenste niveau en was het enige lichtpuntje dat het ook de Orioles van verdere score afhield, waardoor na vijf snelle en geenszins boeiende innings de 0-3 voorsprong door de gasten kon worden behouden.

Vermeldt dient te worden dat de scheidsrechter ook niet zijn beste dag kende en met enige regelmaat correcte slagballen van Quick wegwimpelde met een 'wijdslag'.

PITCHER Ondanks het zeker niet verkeerde veldwerk van de thuisploeg slaagden de gasten uit Bergschenhoek er in om in de zesde inning uit te breiden naar 0-4. Een achterstand die in de resterende innings nog zeker kon worden ingelopen door de Amersfoortse formatie die in de zevende inning 'vaderlijk' werd toegesproken door coach René de Vries die zich zichtbaar begon te ergeren aan de de toch wel passieve houding van zijn mannen. Met in de achtste inning de 0-5 voor The Orioles, verving de Vries pitcher Mus Cremer voor Bob Klaarenbeek die in de negende en laatste inning nog even de heuvel mocht betreden.

Maar een homerun van The Orioles (0-6) maakte aan alle nog mogelijk aanwezige hoop bij de thuisploeg een abrupt einde, waarbij in de laatste slagbeurt Quick tegen een 0-7 achterstand aankeek en ook in die laatste inning niet tot scoren wist te komen. Ook in het uittreffen in Bergschenhoek slaagde Quick er niet in om tot winst te komen (7-2), waardoor er voor de nummer drie geen punten konden worden bijgeschreven.