Selectie Amersfoort-Zuid meiden verslaat hoofdklasser Spakenburg

AMERSFOORT Gespannen koppies voor de wedstrijd bij de meiden van het selectieteam Amersfoort-Zuid. Ze hadden een paar keer samen getraind en nu moesten ze het al opnemen tegen hoofdklasser MA1 van Spakenburg. Gekleed in een smetteloos nieuw tenue verschenen ze aan de aftrap.

De wedstrijd ging de eerste helft gelijk op. Amersfoort Zuid had het betere van het spel, maar Spakenburg voetbalde uitgekookt en was bij enkele uitvallen zeer doeltreffend. Bovendien had het team uit het vissersdorp het voordeel van twee gelukkige strafschoppen. Bij de stand van 3-3 kantelde wedstrijd echter in het voordeel van het selectieteam Amersfoort-Zuid dat erg goed bleef voetballen. Een lust voor het oog en uiteindelijk moest Spakenburg zich met 3-8 gewonnen geven.

Aan het begin van dit seizoen staken Amsvorde, CJVV en Quick de koppen bij elkaar. Het meidenvoetbal groeit hard in Amersfoort, maar de selecties zijn nog dun. Hoe leuk zou het zijn om een selectie van meiden van deze 3 clubs samen te laten spelen en zo de samenwerking tussen de clubs te bevorderen. Samen spelen, samen oefenen, samen evenementen organiseren en samen speelsters werven. Dat is het grotere idee achter de samenwerking. De wedstrijd van woensdagavond was daar een mooi eerste resultaat van.

foto Meiden van Amsvorde, CJVV en Quick vormen samen het 'Amersfoort-Zuid selectieteam'.