• Catcher Petya Sokolova had een belangrijk aandeel in de overwinning(en) van haar ploeg.

    Foto Rinus van Denderen

XLLease Quick dames 1 aan kop in promotiepoule

AMERSFOORT In een bijzonder spannend softbalgevecht behaalde het eerste damessoftbalteam van BSC Quick, spelend onder de naam XLLease Quick dames 1, een belangrijke dubbeloverwinning op het tweede team van Twins uit Oosterhout. Op het eigen sportpark Dorrestein werd het eerste treffen nipt met 7-6 gewonnen en boekte de softbalformatie van de jarige hoofdcoach Sanne Bolhuis in het tweede deel een 4-2 overwinning. Dat betekende met het ingaan van een korte zomerstop de koppositie in de promotiepoule van de eerste klasse. 

Huub van Aerssen

 

De gasten uit Oosterhout die hun team op een aantal plaatsen hadden versterkt met dames uit het eerste team, kenden een voorspoedige start. Met voor de Amersfoortse formatie Vera de Boer-Esmeijer op de heuvel, wist Twins de eerste slagbeurt in de eerste inning af te sluiten met een 0-2 voorsprong. Alhoewel Quick in de gelijkmakende slagbeurt nog wel een punt wist binnen te lopen, bleef het een matige start van de thuisploeg. Ook in de tweede inning een hardwerkende maar zeker niet overtuigende thuisploeg die de stand na het spelen van twee innings gelijk wist te trekken (2-2). 

Maar in de derde inning, waarin Quick duidelijk beneden haar gewenste niveau speelde, slaagde het Oosterhoutse negental er in om uit te lopen naar een 2-5 voorsprong en liep Quick behoorlijk achter de feiten aan. Alhoewel het team in de vierde inning tegen wist te scoren, bleef het kwakkelen geblazen en leverde ook de vijfde inning niet het gehoopte resultaat op (4-6).

 

WERKLUST Maar bij het ingaan van de zesde inning leek de thuisploeg alle schroom van zich te hebben afgeworpen en kwam het geleidelijk aan op stoom. Met bij tijd en wijle subliem slag - veldwerk aan Quick zijde werd de opgelopen achterstand omgebogen in een 6-6 gelijke stand en kon het in de zevende en laatste inning nog alle kanten op. In een zinderende laatste inning wisten de Amersfoortse dames Twins van scoren af te houden en konden ze mede door gepruts in het veldwerk van de Twins het beslissende en winnende punt maken (7-6). Getuige de werklust en inzet een verdiende, maar benauwde overwinning voor XLLease Quick dames 1. 

 

TWEEDE DEEL Met in de tweede wedstrijd Puck van der Kolk op de heuvel bleef de thuisformatie tot aan de vijfde inning aan de goede kant van de streep met een 3-0 voorsprong als resultaat. Een compliment voor de Amersfoortse pitcher die 8x3 slag wist te gooien. Alhoewel Twins er in de zesde inning in slaagde om twee punten binnen te lopen, kwam de thuisploeg eigenlijk niet echt meer in gevaar en sloot de zevende inning af met een verdiende 4-2 overwinning.

De 14-jarige Michelle Schuur maakte veel indruk met haar slagwerk en toonde veel agressie met honklopen. Naast haar werk als catcher, was ook Petya Sokolova met haar loopsnelheid een ware plaag voor de gasten uit Oosterhout. Voor Quick een spannende en effectieve afsluiting van de eerste serie wedstrijden in de promotiepoule.