• Lange Frans is te bewonderen tijdens 033LIVE!

    Persfoto

33LIVE! staat in de startblokken

AMERSFOORT Het Nederlandstalige muziekfestival 033Live! wordt weer een ouderwets gezellig Hollands feestje. Door het succes van vorig jaar is het muziekevenement verhuisd naar het terrein aan de Mijnbouwweg op Isselt. Daar komt een mega feesttent te staan die plaats biedt aan liefst 1500 bezoekers. „Volgend jaar willen we dit festival oprekken naar twee dagen", zegt organisator Danny de Graaf.

Arjan Klaver

Vorig jaar verrijkte hij de Amersfoortse festivalkalender met dit muziekfestival waar het Hollandse lied centraal staat. „Onze slogan 'recht uit het hart, in het hart van de stad' is natuurlijk veelzeggend", opent De Graaf die de kracht van het Nederlands lied duidt. „Muziek recht uit het hart zal de mensen altijd blijven raken.

Het is muziek waar velen zich verbonden mee voelen. Vorig jaar hebben we bewezen dat er behoefte is aan een dergelijk festival. We konden in de zaal van de Prodentfabriek 1.000 liefhebbers van het Nederlands lied verwelkomen. Naast Django Wagner hadden we Tino Martin toentertijd gecontracteerd." En ook dit jaar benut De Graaf met zijn team de hele zomervakantie om het tweede hoofdstuk van 033LIVE! weer tot in de puntjes te verzorgen.  „De positieve reacties gaven ons voldoende redenen om dit festival wat groter neer te zetten. Anno 2017 hebben we het festival ondergebracht in een zogenoemde hangar-tent die voor het eerst in Amersfoort wordt gemonteerd. Deze komt te staan op de Mijnbouwweg op bedrijventerrein Isselt. Bovendien hebben we voor deze editie gekozen voor artiesten die allemaal landelijke bekendheid genieten, zodat een breder publiek naar het festival komt. Zo staan Lange Frans en John West in het programmaboekje. Beide artiesten hebben de afgelopen jaren een aantal nummers samen opgenomen. Wat dacht je van 'Lekkerding', of het sfeer makende  'Wat Een Hete Zomer'. En wat is het festival zonder Jeffrey Heesen die met ieder nummer dat hij uitbrengt steevast in de top drie staat van de hitlijsten." 

JARIG Popstar-winnaar Wesley Klein zet met zijn zomerse nummers ieder feest compleet op zijn kop en Rein Mercha die verliezend finalist was in het tv-programma 'Bloed, Zweet en Tranen', is niet alleen enorm geliefd door zijn prachtige zigeunermuziek, maar heeft daarnaast een stem die dwars door ieders hart gaat. Dankzij het succes van de eerste aflevering van dit muziekevenement, kon De Graaf dit jaar rekenen op sponsoren en een goede samenwerking met lokale bedrijven. „033Live is niet alleen een feest voor de stad, maar vooral een feest van de stad", duidt de organisator die grote plannen. „Misschien dat we volgend jaar doorgroeien naar een festival dat over twee dagen is uitgesmeerd. De bedoeling is dan een line-up met nog meer bekende artiesten. We moeten het nog uitwerken, maar het is dan de bedoeling dat de eerste avond het Nederlands lied centraal staat. Op de tweede festivaldag willen we namelijk bekende Amersfoortse artiesten in het programmaboekje.  Maar laten we eerst van het tweede hoofdstuk van 033Live! een succes maken. Oh ja, iedereen die ‪op 1 september jarig is, mag die dag gratis ons festival bezoeken." Info: ‪www.033live.nl/www.facebook.com/033live