• VAB

Marc Nieuwland nieuwe voorzitter van de VAB

AMERSFOORT Marc Nieuwland (58) is door de leden van de Vereniging van Amersfoortse Bedrijven (VAB) per 4 juli 2017 benoemd tot voorzitter. Hij volgt in die functie Pascale Broks op die door verandering van werkzaamheden het voorzitterschap heeft neergelegd.

Marc is met algemene stemmen gekozen. Er waren geen tegenkandidaten. Hij is directeur/eigenaar (4e generatie) van het familiebedrijf Newasco Textielreiniging De Hoop te Amersfoort en actief in een aantal organisaties.

De nieuwe voorzitter wil zich samen met zijn medebestuurders in de komende tijd inzetten voor het versterken van de VAB als belangenorganisatie van de grotere Amersfoortse bedrijven. Naast netwerkorganisatie is de VAB actief op het gebied van het versterken van het economisch klimaat, de duurzaamheid en de maatschappelijke betrokkenheid in Amersfoort en de regio. Daarnaast voert de VAB projecten uit die maatschappelijk zeer relevant zijn, zoals de verbetering van de aansluiting onderwijs-arbeidsmarkt.

,,Ik ga me daar met volle kracht voor inzetten. Bovendien wil ik het contact met en tussen de leden versterken. Het gezamenlijke belang en een VAB voor en door alle leden, daar sta ik voor'', aldus de kersverse voorzitter.

Een ander terrein waar Marc zich voor wil inzetten is de regionale samenwerking, zowel tussen het bedrijfsleven in de regiogemeenten als met de gemeenten en de provincie. ,,Er liggen regionaal veel kansen, die onbenut blijven. Bovendien worden door bestuurders op regionaal niveau belangrijke randvoorwaarden voor ondernemers bepaald. Daar moeten we als bedrijfsleven bovenop zitten."