• Oostwende College

Oostwende College Bunschoten ontvangt subsidie van gemeente Amersfoort

AMERSFOORT Het Oostwende College uit Bunschoten heeft een subsidie ontvangen van de gemeente Amersfoort. Het gaat om een bedrag van 35.000 euro, te besteden aan het ondernemende onderwijs van de school. Een groep van 23 lokale bedrijven verleende zijn medewerking bij deze subsidieaanvraag bij Toekomstfonds onderwijs-arbeidsmarkt van de gemeente Amersfoort.

 

Vrijdag gingen de leerlingen uit klas 2a/b het dorp in om een eigen kunstwerk te overhandigen aan de deelnemende bedrijven, als dank voor de medewerking aan een subsidieaanvraag voor het Oostwende College. De subsidie is bedoeld om de aansluiting tussen onderwijs en de arbeidsmarkt nog beter te laten verlopen. Het Oostwendeteam is erg blij met deze subsidietoekenning en de kans die daarmee geboden wordt om het ondernemend onderwijs naar een hoger plan te tillen. Directeur Henk Koelewijn; ,,Er is veel waardering voor ons ondernemende onderwijsconcept. Met deze subsidie 'aansluiting onderwijs - arbeidsmarkt' kunnen we ons onderwijs verder ontwikkelen. Er zijn al concrete plannen hoe we deze subsidie willen besteden. Docenten moeten worden bijgeschoold en er komt een uitzendbureau op school, een ontmoetingsplek voor leerlingen en bedrijven waar kennis en ervaring wordt gedeeld. Hier kunnen leerlingen van alle niveaus terecht voor hun stageplekken en stageopdrachten. Plaatselijke bedrijven kunnen stagevacatures of opdrachten uitzetten of zelf op zoek gaan naar geschikte kandidaten onder onze leerlingen voor klussen binnen hun bedrijf. Het uitzendbureau krijgt daarvoor een professionele website."

 

In september is er een startbijeenkomst ondernemend leren. Koelewijn; ,,Alle meewerkende bedrijven worden uitgenodigd. Daarnaast zullen we ook andere ondernemingen uitnodigen voor deze bijeenkomst, zodat veel bedrijven meedenken met ons onderwijsconcept."