• Picasa

Schilderen voor tieners bij Petraeus

Advertorial

Petraeus is een schilderes met als focus portretschilderen waarvan haar schilderijen al vele exposities hebben bereikt. Na jaren les te hebben gegeven aan kinderen heeft ze zich nu toegelegd op schilderlessen voor volwassenen en tieners. Dat doet ze in haar eigen atelier dat volledig op maat gemaakt is en een oase van rust, licht en veiligheid uitstraalt. „Het is geweldig om met tieners te werken."

CREATIVITEIT

,,Iedereen werkt hier op eigen niveau en tempo zonder vaste lessystemen. Ik geef de cursisten in eerste instantie materiaalkennis mee en daarna krijgen ze handvaten op individueel niveau. Ik begeleid ze en stuur bij. Hier krijgen ze de mogelijkheid om hun creativiteit tot uiting te laten komen. Het is mooi om te zien dat ze elkaar op de mooiste ideeën brengen. Ik word zelf ook nog regelmatig verrast. Onlangs nog, toen een cursist haar gevoelens volledig had geuit door middel van haar schilderijen."

GROEPSGEVOEL

,,Als je bij jezelf blijft, komen er geregeld de mooiste creaties uit. Maar het gaat in eerste instantie natuurlijk om het plezier. We hebben geregeld hele goede gesprekken, er ontstaat vanzelf een soort van veilig groepsgevoel waar iedereen eerlijk en open is. Dat is mooi, ik krijg er zelf ook energie van. Het beste uit iemand kunnen halen, dat is wat ik wil bereiken. Ze leren van elkaar en durven elkaar uiteindelijk positieve kritiek te geven. Ik laat ze kennis maken met acrylverf en de verftechnieken. Daarbij kun je denken aan sponsen, rollers, werken met krijt en zand."

EINDEXPOSITIE

,,Op school krijgen ze ook vaak creatieve vakken, je merkt dat de tieners die bij mij zijn geweest daarin een streepje voor hebben. Het is veelal een goede voorbereiding op een vervolgopleiding. Ze werken hier regelmatig aan hun portfolio. Tieners krijgen door de sessies een andere kijk op kunst, musea en exposities. Ze leren op een andere manier te kijken. Als je zelf zo druk bent geweest met een eigen stuk, zul je niet meer iets van een ander kapot maken. Het maakt de tieners bewuster", voegt Petraeus toe. De lessen worden drie avonden per week in het atelier gegeven. Er zijn tien lessen en aan het einde van het cursusseizoen is er een eindexpositie. In september beginnen de nieuwe lessen. Vanaf september 2017 is Petraeus verbonden als docent aan de Kunstkader Academie. Vaak zijn leerlingen doorgestroomd naar een kunstopleiding of hebben zelfs hun eigen expositie gekregen. „Als je als ouders creativiteit ziet, koester het dan. Het is zo waardevol."

a [Atelier Herma PetraeusStephensonstraat 143817 JC AmersfoortTelefoon 06-37006673herma@herma-atelier.nlwww.herma-atelier.nl