• Maranke Pater

Veel behandelingen bij Season Nails & Beauty

Advertorial

AMERSFOORT Nienke Harms kreeg twee jaar geleden de kans om haar jeugddroom te verwezenlijken: een eigen beauty- en nagelstudio aan huis. Inmiddels voorziet ze veel mensen van een mooi uiterlijk en prachtige nagels. Al sinds haar veertiende wilde Harms schoonheidsspecialiste worden. Vijf jaar later begon ze met het geven van gezichtsbehandelingen. ,,Het verzorgen van nagels en aanbrengen van wimperextensions kwamen er vanzelf bij. Ik vind het een heerlijk beroep waar veel afwisseling in zit."

Eerst werkte Harms als schoonheidsspecialiste onder de vlag van diverse bedrijven voor ze de sprong waagde om voor haarzelf te beginnen. ,,Ik heb inmiddels diverse ervaringen opgedaan met behandelingen en ik heb de benodigde certificaten behaald. Nu doe ik het werk dat ik het allerliefste doe: ik help klanten met hun nagels, wimpers, hun gezicht. Ook komen er hier mensen met diverse huidproblemen." Binnen Season Nails & Beauty worden beautybehandelingen, gezichtsbehandelingen, lichaamsbehandelingen zoals harsen en lichaamsmassages gegeven.

Een specialiteit van Harms is de bindweefselmassage. ,,Dit is een massage van de diepere huidlagen die de doorbloeding stimuleert. Hierdoor komt de huid in een betere conditie. Bindweefselmassage is ideaal voor jonge mensen die zich ergeren aan bepaalde gezichtslijntjes en rimpels. In combinatie met de juiste huidproducten kan iemands uiterlijk echt verbeteren." Bindweefselmassage helpt ook bij rugklachten, op het moment dat de doorbloeding beter is, verminderen rugklachten.

Binnen haar salon werkt Harms met producten van Mineral Care, gemaakt uit de Dode Zee. ,,Aan deze beautyproducten is geen parfum toegevoegd, de kans op allergische reacties is nihil. Ik werk vanaf juli ook met de Biopeel van Neoderma. In Amersfoort zijn er nog maar weinig salons die met deze productenlijn werken. Deze Biopeel werkt dieper op de huidverbetering." De laatste tijd is het onder klanten een trend om wimperextensions te zetten en gelnagels. ,,Ik zet Gellac. Een andere nieuwigheid binnen de nagelverzorging is de Babyboom, dit is het creëren van een natuurlijke nagel waarbij mensen een mooi en egaal nagelbed krijgen." Haar creativiteit kan Harms kwijt in Nailart, waarbij ze nagels oppimpt door ze te voorzien van steentjes of versieringen. ,,Een spiegeleffect is bijvoorbeeld leuk, maar ik heb ook een instrument waarmee ik allerlei figuurtjes kan aanbrengen. Ook al kost het veel tijd, ik haal er veel voldoening uit." Haar klantenkring is groot en varieert in leeftijd. Van jonge tot oudere dames. ,,Mijn oudste klant is 83. Klanten kunnen voor mijn deur parkeren, een unicum in een straat waar een parkeervergunning geldt. Ik leg mijn klanten graag in de watten. Alles wat ik doe, doe ik met liefde."

a [Season Nails & BeautyVan Goudoeverstraat 73814 BD Amersfoort06-40556101www.season-nails.nl