• Jeroen van der Veer

Stroomstootwapen schrikt vluchtende inbrekers af

AMERSFOORT Twee woninginbrekers hebben hun vluchtpoging gestaakt nadat de politie heeft gedreigd met een stroomstootwapen. Het tweetal werd dinsdagochtend op heterdaad betrapt in Hoogland en sloegen vervolgens op de vlucht. Na een achtervolging werden beide tieners gearresteerd.

Jeroen van der Veer

De inbraak vond plaats aan de Ds. Posthumus Meijjesweg in Hoogland. Rond 10.40 uur meldde een getuige aan de politie dat twee mannen via de achterzijde een woning benaderden. Agenten gingen direct ter plaatse en zetten de bewuste woning aan de voor- en achterzijde af. Hierbij bleek dat de mannen nog in de woning waren.

Toen dit duo de woning verliet, kregen zij de agenten in de gaten. Zij kozen direct het hazenpad. Dit leidde tot een achtervolging over schuttingen en door tuinen waarbij één van de verdachten werd aangetroffen in een tuin aan de Lage Geeren.

De tweede verdachte had zich verstopt in een tuin aan het Haagse Hofje. Bij de arrestatie werd gedreigd met inzet van het stroomstootwapen, waarna de verdachten hun vluchtpoging opgaven. De beide verdachten, inwoners van Amersfoort in de leeftijd van 18 en 19 jaar oud, zijn ingesloten. De politie zet het onderzoek voort.