• Jeroen van der Veer

Redder in nood in Amersfoort blijkt fietsendief

AMERSFOORT Een opmerkelijk voorval in Amersfoort eerder deze maand. Een jongeman die een vallende vrouw in de nacht van 4 op 5 oktober te hulp leek te schieten, ging er daarna met haar fiets vandoor. De politie zoekt getuigen. 

De vrouw fietste die nacht rond half één over de Hendrik van Viandenstraat, door de regen. Maar door onbekende oorzaak kwam ze onverwachts ten val. Al snel stond iemand bij haar om haar overeind te helpen. Ook zag de vrouw een tweede persoon die haar fiets weer overeind zette. De vrouw dacht dat ook deze man haar probeerde te helpen, maar zag vervolgens dat de tweede man op haar fiets stapte en weg reed. De eerste man bleef ondertussen bij haar en vroeg hoe het met haar ging. De vrouw ging uiteindelijk lopend naar huis.

TWEE MANNEN De politie heeft de zaak inmiddels in onderzoek en wil weten wie de twee mannen zijn. Het is onduidelijk of de mannen elkaar kennen. De man die de fiets heeft meegenomen is ongeveer 1.80 meter lang, donker naar achter gekamd haar tot in zijn nek, is blank  en heeft een normaal postuur. De andere man is met 1.60 meter wat korter, hij heeft blond haar en heeft een mager postuur.

Getuigen worden gevraagd zich bij de politie te melden. Dat kan via 0900-8844 of anoniem via 0800-7000 of via onderstaand tipformulier.