• Het slachtoffer bleef lichtgewond en zeer geschrokken achter.

    still
  • De Maanlander is de plek waar het incident plaatsvond.

    Google Maps

Twee mannen sleuren vrouw uit auto, politie zoekt getuigen

AMERSFOORT Twee mannen sleurden een vrouw uit haar auto. Ze stapten in en reden met de auto weg. Het slachtoffer bleef lichtgewond en zeer geschrokken achter. Dat blijkt uit de aflevering van woensdag van Bureau Hengeveld van RTV Utrecht.

Donderdagavond 18 juli rond 22.00 nam een 40-jarige vrouw uit Duitsland op de A1 de afslag Amersfoort-Noord en stopte op de Maanlander vlakbij de McDonalds. Ze zag dat een andere auto achter haar parkeerde. Ineens stonden er twee mannen met bivakmutsen naast haar auto.

De mannen sleurden haar uit de auto, waardoor ze bloeduitstortingen op haar linker bovenarm opliep. De twee sprongen in de auto en gingen ervandoor. Ook de auto achter haar vertrok. Een getuige zag het gebeuren, ging achter de twee auto's aan en belde alarmnummer 112. Zij raakte echter al snel het zicht op de auto kwijt en vermoedt dat ze de snelweg A1 in de richting van Apeldoorn zijn opgereden.

GOUDEN GLOED De gestolen auto is een Volkswagen Touran Cross, op de foto in de video een soortgelijk model, zilverkleurig met een lichte goudkleurige gloed. Op de zijkant staat boven de stootstrip op het achterportier 'Cross Touran' in zwarte letters. Het bouwjaar is 2014 en het Duitse kenteken is BO-EQ320.

De rovers zijn twee jongemannen met een tenger tot normaal postuur, rond de 1.70 tot 1.75 meter, met donkere kleding en bivakmutsen. Eén heeft een blanke of lichtgetinte huid, van de ander is dat onbekend. Mogelijk dat ze nog met de auto rondrijden. Dat kan zijn met het Duitse kenteken, maar het kan ook zijn dat zij er valse kentekenplaten op hebben gezet.

Tips zijn welkom via tel. 0800-6070 of anoniem 0800-7000. Bureau Hengeveld is een samenwerking tussen RTV Utrecht, Politie Midden-Nederland en het Openbaar Ministerie.