• Keistad

Meisje (4) overleden na ongeval in Amersfoort

AMERSFOORT Het 4-jarige meisje dat zondag betrokken was bij een ernstig ongeval op de Leusderweg in Amersfoort is in het ziekenhuis aan haar verwondingen overleden. Dat heeft de politie maandag bekend gemaakt.

Een 36-jarige moeder en haar 4-jarige dochter fietsten zondag op de Leusderweg in Amersfoort toen ze werden aangereden door een auto die door onbekende reden op de andere weghelft terecht kwam. Ook werd een derde fietser, een 44-jarige man aangereden. Alle slachtoffers werden zwaargewond naar het ziekenhuis overgebracht. Daar is dus het meisje komen te overlijden.

Het opsporingsteam verkeer van de politie doet onderzoek naar de toedracht van dit noodlottige ongeval en is op zoek naar getuigen. Mensen die zich nog niet gemeld hebben maar wel getuige zijn van het ongeval, kunnen contact opnemen met de politie via 0900-8844 of anoniem via 0800-7000.

Eerder vandaag werd bekend dat de gemeente Amersfoort kijkt naar maatregelen op de gevaarlijke Leusderweg. Het verlagen van de toegestane snelheid is daarbij een van de opties.