• Politie Midden-Nederland
  • RTV Utrecht/Politie Midden-Nederland

Daders van ernstige mishandeling uitgaansgebied in beeld

AMERSFOORT Een 22-jarige man die samen met een vriend van zaterdag 16 op zondag 17 maart ging stappen in Amersfoort werd flink mishandeld op de terugweg naar huis. Hij raakte daarbij zwaar gewond, meldt de politie.

Rond 5.00 uur kwamen zij café Shots aan de Lavendelstraat uit. Daar ontstond een woordenwisseling met een groep andere mannen. De vriend van de 22-jarige man probeerde hem uit de situatie te trekken, maar dat bleek niet zo gemakkelijk te gaan. Uiteindelijk lukte het die vriend om hem mee te nemen.

MISHANDELING Maar de groep mannen met wie het slachtoffer een woordenwisseling had, komt achter het tweetal aan. Op bewakingsbeelden is te zien dat het allemaal erg snel gaat. Twee mannen uit de groep slaan de Amersfoorter tegen de grond. Hij krijgt zeker twee trappen tegen zijn hoofd. Kort daarna trekt iemand de belagers weg van het slachtoffer en is het voorbij.

Het slachtoffer wordt hard geslagen en geschopt door de twee daders. Het slachtoffer belandt op de eerste hulp van het ziekenhuis en daar blijkt dat hij een gebroken oogkas, jukbeen, neus, voorhoofdsbeen én een hersenschudding heeft.

SIGNALEMENT Verdachte 1 droeg een donkerblauwe regenjas, capuchon ver over het gezicht en lichtblauwe broek. Verdachte 2 droeg een zwarte jas, zwarte broek en zwarte schoenen.

Met hulp hoopt de politie te achterhalen wie de daders zijn. Wie de daders herkent, getuige was of een van de belagers wegtrok wordt gevraag te bellen met tel. 0800-6070 of Meld Misdaad Anoniem: 0800-7000.

Bureau Hengeveld is een samenwerking tussen RTV Utrecht, Politie Midden-Nederland en het Openbaar Ministerie.