Knippen en knallen bij Primera

Advertorial

HOOGLAND Coöperatie Primera is een landelijke winkelketen van, voor en door zelfstandig ondernemers en behoort tot de grootste organisatie in de tabak- en gemaksbranche met ruim 480 winkels. Een buurtwinkel dus. Persoonlijk en ouderwets gezellig. Primera Brundel doet daar als Mannenkapper en Vuurwerkverkooppunt nog een schepje bovenop

Arjan Klaver

Andre Brundel is een telg uit een middenstandgeslacht dat al ruim 200 jaar een bedrijf bestiert op de Hamseweg. „We zijn al zes generaties lang een kapsalon voor mannen en drie generaties gespecialiseerd in rookartikelen", duidt het gezicht van de vertrouwde Primera-winkel. De klantvriendelijkheid zit in het DNA van de familie. Elke consument wordt bij binnenkomst prettig ontvangen. Voor de fijnproever heeft Andre overigens een leuk weetje. Hij vertelt dat in het verleden een groot aantal kapperszaken een combi maakte met een shop voor rokerswaar. „Ik kan er zo al tientallen opnoemen", aldus de ondernemer.

Sinds 2003 staat Primera Brundel op de voorgevel doordat een deel van het bedrijf is opgegaan in deze sterke franchiseformule. Ondanks de naamswijziging maakt de geur in deze winkel ook voor niet-rokers een nostalgisch Brundel-gevoel los. De ruimte is gevuld met een prettige mix van tabak en vers tijdschrifteninkt. Maar de klant komt hier gelukkig niet alleen voor rookartikelen. Ook kranten plus week- en maandbladen zijn hier te krijgen, evenals wenskaarten, cadeaukaarten en kleurboeken die de laatste jaren erg populair zijn geworden onder de Hooglandse bevolking. En natuurlijk voor deelname aan kansspelen is Primera een geijkt adres, evenals voor het kopen van tickets voor concerten en voetbal, boeken, dagbladen, Staatsloterij, Lotto en beltegoed. En last-but-not-least de postbehandeling doordat wij aangesloten zijn bij PostNL.

„Daarnaast zijn we dus een mannenkapsalon dat natuurlijk kan inspelen op de voetbalkapsels die de professionals etaleren. Coiffure Ronaldo of een kapsel van Pelle.... Het kan allemaal bij Brundel Mannenkapper naast het gewone knippen, kappen en scheren"  Bovendien wordt het over een paar weken kappen en knallen bij Primera Brundel als de Hooglanders aanstalten maken om het nieuwe jaar in de luiden. „We zijn inderdaad het adres voor vuurwerk", aldus Andre. „Gedurende drie dagen hebben we onze knip- en kamactiviteiten verplaatst naar kapsalon Mardy. Onze salon is dan getransformeerd tot vuurwerkwinkel. Ook dit jaar zijn we sterk  in siervuurwerk. Het uitluiden van het oude jaar gaat dit jaar dus vooral mooi worden. Populair zijn de showboxen waarin hemelbestormers zitten die bijna twee minuten de nodige kleuren aanbrengen aan de donkere hemel. Natuurlijk hebben we ook rotjes en andere knallers die vooral de jeugd zullen aanspreken.''

Terwijl de krant en een wenskaart wordt afgerekend, staan bij de tijdschriften twee vrouwen gezellig met elkaar te praten. Het is duidelijk. Primera is en blijft een heerlijke winkel waarin ook de buurt elkaar begroet en ontmoet. „Gezellig toch?"

Primera Brundel/Brundel Mannenkapper

Hamseweg 46,

3828 AE Hoogland

Tel. 033-4801768

www.primerabrundel.nl

www.brundelmannenkapper.nl

brundel@primeranet.nl

foto Andre Brundel is een telg uit een middenstandgeslacht dat al ruim 200 jaar een bedrijf bestiert op de Hamseweg.