!

Café Vrijdenken

vrijdag 5 april 2024 11:00 tot 12:30

Welkom bij Café Vrijdenken op Vrijdag 5 april 2024

Steun bij Verlies

Deze ochtend zijn Miranda en Andrea, coördinatoren van Humanitas Eemland bij het project ‘Steun bij Verlies’ bij ons te gast. We zijn benieuwd welke toekomstvisie zij hebben en hoe zij zich richten zij op een bredere groep deelnemers met verlieservaringen. Maar ook hoe ondersteunen ze de vrijwilligers en hoe maken ze koppelingen? Deze ochtend vertellen zij hier meer over.

Café Vrijdenken op Vrijdag is op de eerste vrijdag van de maand. U en alle inwoners van Amersfoort en omgeving zijn van harte welkom om elkaar te ontmoeten, koffie/thee te drinken en in gesprek te gaan. Een vrijwillige bijdrage voor koffie/thee is welkom. 

Onze locatie

Graag heten we u van harte welkom bij:

            De Tuinkamer van woongemeenschap Nieuw Wede

            Schothorsterlaan 52

            3822 NB  Amersfoort

            van 11.00 uur tot 12.30 uur

Komt u op de fiets, dan kunt u deze bij Nieuw Wede op slot zetten. En als u met de auto bent, dan kunt u deze parkeren bij Nieuw Wede (http://nieuw-wede.nl). De koffie/thee staat voor u klaar!

De coronabasisregels zijn niet meer van toepassing. Maar toch, bij (mogelijke) besmetting of verkoudheid: blijf thuis!

Terugblik op het Café van Vrijdag 1 maart 2024

Deze ochtend stond de Nederlandse Vereniging voor een Vrijwillig Levenseinde (NVVE) centraal. Gon Veltkamp, consulent (vrijwilliger), vertelde wat er bij komt kijken om zelf te kiezen voor je eigen levenseinde, zelf de regie te houden. Zo legde ze de procedure uit en ging ze uitgebreid in op de vragen, die de deelnemers deze ochtend hadden. Wilt u meer weten over de NVVE? Gon Veldkamp is elke 1e woensdag van de maand van 14.00 uur tot 15.00 uur aanwezig in de hal van het Eemhuis in Amersfoort. Ook kunt u meer informatie vinden op de website van de NVVE www.nvve.nl  

Café Vrijdenken op Vrijdag is een initiatief van het Humanistisch Verbond en Humanitas Eemland. Wilt u meer weten over dit initiatief, stuur dan een mail naar  activiteiten@humanistischverbond-eemland.nl of naar vhb.eemland@humanitas.nl of kom gerust langs bij Café Vrijdenken op Vrijdag!