70 jaar jong

Uw stukkiesschrijver heeft allemaal verjaardagskaarten ontvangen op zijn zeventigste verjaardag. Ze waren zowaar ook nog eens keurig op tijd. Met lieve tekstjes en gelukwensen. Enkele digitale felicitaties en tekstberichtjes. Iedereen heel hartelijk dank voor jullie lieve woorden. Het blijft leuk om kaarten open te maken, te zien wie weer aan je hebben gedacht op 14 januari. De slingers en het spandoek in de voortuin sloegen door de harde wind constant tegen het raam waardoor het net leek of er op het raam werd geklopt. Heb 's nachts slecht geslapen want het wapperende lint met '70' was tot aan de Noordewierweg te horen. Ben stiekem wel een beetje trots op deze mijlpaal want helaas zijn er in de vrienden en kennissenkring genoeg mensen die het niet hebben gehaald. Daar stond ik samen met mijn familie wel even bij stil tijdens het uitbrengen van een toast.

Ook buurvrouw Tiny Jans is op deze mooie dag zeventig geworden. Samen met mevrouw De Keijzer dronken wij om 12 uur ons traditionele glaasje port en ontstaken een stukkie siervuurwerk dat we hadden bewaard voor dit speciale moment. De cadeautjes lagen al klaar op de tafel. Het zal u niet verbazen dat er wat lekkere biertje tussen zaten.

Het cadeaupapier mocht ik niet weggooien want dat werd hergebruikt. De schitterende sokken van Tommy H. zitten grandioos. Met een telefoon speciaal voor deze digitale senioren-nerd, aparte grote knoppen en zelfs voor mij te snappen gebruiksaanwijzing, ga ik 2018 in. Dag, lief trouw oud Nokia'tje. Heerlijke dvd's met pareltjes van concerten van Leonard Cohen, Eric Clapton en The Eagles waren zeer welkom evenals inktpatronen, hilarische boeken van schrijver/acteur Maarten Spanjer en stofzuigerzakken! want stofzuigen vind ik eigenlijk best leuk op te doen, zeker nu mijn grote stofzuigvoorbeeld SGP- leider Kees van der Staaij de oproep deed dit huishoudelijk apparaat wat vaker te gebruiken om je partner te verrassen. Nou Kees, het is een groot succes geworden. Alleen heeft mijn eega effe moeten uitleggen hoe de volle stofzak moet worden vervangen door een nieuwe. Uw stukkiesschrijver had de zak niet goed aangesloten. Toen ik hem aanzette kwam er een grote dikke stofwolk uit het apparaat want het stofzakgaatje zat niet goed in het stofzuigergaatje of andersom. Nadat dit is voorgedaan zuigt ie als een dolle. Moet niet al te enthousiast worden want er verdwijnen door de enorme zuigkracht voorwerpen de zak in die er niet thuishoren. Heb er al eens een leesbril, kettinkje, pritstift en theelepeltje uit moeten pluizen. Zat ook al een keer vastgezogen aan het gordijn in de woonkamer en een kussen op de bank zat halverwege muurvast in de stofzuigerslang. Tijdens het verjaardagetentje kwam mijn leeftijd toch weer ter sprake.

Zeventig is het nieuwe vijftig en zo voelde ik mij ook, omringd door mijn hartelijke familie. Behalve de volgende morgen. Die voelde als negentig maar dat is dan weer het nieuwe zeventig!

Joop de Keijzer (70).