Bos Birkhoven

Het waren twee fantastische dagen. De website was een waar kunstwerk, 40.000 likes, prachtig weer, uitverkocht. 'Into the Woods' stond als een huis. De organisatie had weer een dijk van een muziekfestival neergezet. Uw stukkiesschrijver lag zaterdagavond op bed te luisteren naar de beats en vibes, liet zich meevoeren met de flow. Viel om middernacht vredig in slaap. Het bos waar normaal kinderfeestjes, kindervoorstellingen en sprookjes worden opgevoerd was dit keer het decor van gigantische mengpanelen, grote namen uit de dansscène, hangmatten, loungebanken, sportattributen en duizenden bezoekers die na afloop reageerden op Facebook met 'trippende ride' of 'fucking episch'.

De sfeer was sprookjesachtig, super vet, iedereen ging los. Het volume uit de speakers was tot in Vathorst te horen en de schaal van Richter gaf regelmatig schokken boven de 3.0 aan. Onbetrouwbare bronnen meldden dat de bewoners aan de rand van het Soesterkwartier verontrust belden naar stadhuis, politiebureau en brandweer om te vragen of ze zich ongerust moesten maken toen er schilderijen van de muur vielen, honden angstig aansloegen en glaswerk trilde in keukenkastjes en dressoirs. Ze werden gerustgesteld door de instanties en 112 hoefde niet gebeld te worden.

Het gerucht gaat dat de Partij voor de Dieren een kijkje is gaan nemen in Birkhoven om te onderzoeken of de natuur schade zou ondervinden. Zo zou Marianne Thieme droevig zijn aangetroffen met een eekhoornnestje op haar schoot dat door de trillingen uit een boom was gevallen. Ook kwam ze een dassenfamilie tegen die tijdelijk vrijwillig hun burcht hadden verlaten omdat de kleintjes geen oog dichtdeden door dit techno geweld. Ze bood de diertjes onderdak tot het feest was afgelopen. Let wel, dit zijn zeer onbetrouwbare roddels. Dion Graus (PVV) schijnt ook incognito (verkleed als elfje) geweest te zijn, gaat vragen stellen in de Tweede Kamer. De bewoners van dierenpark Amersfoort hebben ook genoten van de muziek. De dieren waren ruim van te voren netjes door de organisatie per brief op de hoogte gesteld dat er wellicht enige geluidsoverlast kon zijn. Alleen de waterbuffels hadden geen bericht ontvangen. Zij werden door de pr-afdeling nog diezelfde dag bijgepraat. De chimpansees schijnen de hele avond ritmisch rondgeslingerd te hebben op muziek van 'Bonnefooi' en 'Burt Control'. De bavianen hebben muisstil aan het water, onder het genot van een fruitcocktail, zitten genieten van 'Culthead'en de stokstaartjes hadden het voor deze speciale gelegenheid gezellig gemaakt met een paar kaarsjes, gedroogde meelwormen, gefrituurde sprinkhanen en een dipsausje van mierenzuur. Er was ook wat opwinding ontstaan bij een 'peukie' rokend gezelschap of ze nou wel of niet een stoet boskabouters hadden gezien.

Er was wel sprake van een verschijning in de gedaante van Roodkapje. Bleek een hallucinerende feestganger te zijn die, eenmaal terug op aarde, een zonnesteek had opgelopen!

Joop de Keijzer