De Kwestie

Van de week had ik RTV Utrecht op visite. Presentator Jurg van Ginkel, camera Annebelle Schneemann, kwamen voor hun programma 'De Kwestie' opnames maken van onze 'levensgevaarlijke' boomspiegel, het stukkie rond de boom wat we hebben verfraaid met plantjes.

Eenmansfractie 'Amersfoort2014' had in 2016 al vragen gesteld over deze verfraaiing van de straten, was benieuwd of er gehandhaafd werd. Stond fractieleider Ben Stoelinga dus aan Jurg uit te leggen dat er al eens een dame in het donker was gestruikeld vorig jaar op de Soesterweg. Dat was voor hem de druppel. De verkiezingen van maart 2018 zijn in aantocht. Dus was het item voor Ben een mooie gelegenheid dit op televisie breed uit te meten.

Sinds ons boomspiegeltje er ligt hou ik elke morgen mijn hart vast. Ligt er geen bejaarde op de stoep met gebroken heup, kapot kunstgebit, bril aan barrels omdat die gestruikeld is over dat bloedlinke tuintje. De presentatie werd hilarisch in beeld gebracht. Twee voorstanders en die ene tegenstander kwamen uitgebreid aan het woord. Het is aan de kijker of wijkbewoner Ria Kitselaar, die ze allemaal weg wil hebben, gelijk heeft of dat wij, voorstanders van het opleuken van de straat, de tuintjes mogen laten liggen.

Als er van de week weer een traumahelikopter op het trapveldje aan de IJsselstraat landt om een gevallen wandelaar ter hoogte van Dollardstraat 14 zo spoedig mogelijk naar het Meander Medisch Centrum te vervoeren zou uw stukkiesschrijver het obstakel acuut weghalen. Als de ambulance met gillende sirenes weer een gewonde afvoert zou ik het 'natuurgebied' onmiddellijk omspitten. Als mevrouw de Keijzer voor de vierde keer deze week naar buiten rent om eerste hulp te verlenen dan wordt het lapje grond ogenblikkelijk in de oude saaie staat teruggebracht. Er is echter in al die jaren dat het er ligt nog nooit wat gebeurd!

Er ligt zelfs een fraai gedecoreerde tegel om aan te geven dat de jongens van Eemfors (Groenonderhoud) dit lieve perkje met rust moeten laten. Dus beste Ben, stop met dit flut verkiezingsstuntje. Ga door met waar je goed in bent, vragen stellen over geldverslindende inhuur van externen of datalekken die een doorn in jullie oog zijn. De stoep hier is breed, naast de boomspiegel staat een lantaarnpaal, het opstaande randje is van zacht plastic. Op de Soesterweg is de stoep smaller, de opstaande rand iets hoger maar ook daar is nog nooit een rollatorgebruiker neergestort of heeft een scootmobieler klemgezeten. Ga als volksvertegenwoordiger vooral door met het signaleren van leed, onrecht, geldverspilling en lekkages in het Amersfoorts ambtenarencorps. Kaart zaken aan die er toe doen. Wellicht ga ik je dan prijzen in een nog te schrijven column op de website van 'AmersfoortKiest.NL'.

Op deze gloednieuwe site kan/mag iedereen een bijdrage leveren. Suggestie met foto; 'Laat de schattige ongevaarlijke boomspiegel op de Dollardstraat met rust'. Was getekend, Ben Stoelinga lijsttrekker Amersfoort2014!

Joop de Keijzer