De week van....

Het was de week van sport, spel, muziek, eten, drinken, dansen maar vooral plezier hebben. Het was de week van het sportieve geslaagde (Labee) Amersfoorts Voetbalkampioenschap (AVK) en het met heerlijke Hollandse hits prima verlopen driedaagse Eemhaven Festival. Het was de week van tevreden bestuurders en organisatoren. Het was de week van gastheer VV Hoogland. Het was de week van Hooglands regelneef Marco Voets die terugkijkt op een fantastisch voetbalevenement. Het was de week van Hoogland trainer Raymond Prins die de beker weer een jaar mag laten pronken op sportpark Langenoord. Het was de week van VVZA-trainer Willem van 't Land, verliezend finalist. Hij moest zijn meerdere erkennen in collega Prins die, 5 tegen 0, superieur regeert over het Amersfoortse amateurvoetbal. Het was de week van het AVK-bestuur dat er telkens in slaagt dit voetbaltoetje tot een succes te maken. Het was de week van sportverslaggever Jeroen Stomphorst die met zijn aanstekelijke commentaar en interviewtechniek de wedstrijd aan elkaar praatte om vervolgens weer razendsnel de studio in te duiken om het sportspektakel in Rio van commentaar te voorzien.

Het was ook de week van Ton Hover en Frank Halters. Beide heren zorgden voor een perfect georganiseerd muziekfestival op het Eemplein. Het was de week van (veel) te late artiesten. De top van het Nederlandse amusement zat in de file, betrad veel later dan gepland het Eempleinpodium. Dries Roelvink, Thomas Berge en Mart Hoogkamer (wie kent hem niet!) zaten op de A1 muurvast maar de trouwe fans bleven geduldig wachten op hun idolen, de vertolkers van het Nederlandse lied. Het was de week van wisselvallig zomerweer. Vooral voetbaltoernooien en festivals vallen of staan met goed weer. Gelukkig viel het achteraf mee. Het was ook de week van Theo en Erna van den Hooff. Zij wonen op het Eemplein, kijken uit over deze plek waar nauwelijks sprake is van overlast. Ze hadden geen last van schuivende, schurende stoelen, wonen er met veel plezier. Gaan er pas uit tussen zes plankjes. Het was ook de week van Grote Koppelbewoner Ben Kok die 86 decibel teveel van het goede vond. Het was net of het podium in zijn huiskamer stond.

Het was ook de absolute topweek van uw stukkiesschrijver. Als verslaggever voor mediagroep EVA was hij samen met cameraman Peter Heuts op beide festiviteiten aanwezig. Op het voetbalveld van harte welkom in de Vip-tent waar we werden verwend met bier, bitterballen en borrelnootjes. Waar Hooglands wijnboer Alexander ons verraste met een uitstekend glas wijn, wij voor 2017 weer een uitnodiging op zak hebben. Op de hippiemarkt werd mijn hand gelezen. Mijn venusheuvel voorspelde dat ik een gelukkig leven heb met bourgondische trekjes, een levensgenieter ben. Daarna waren we welkom in de Vip-tent van het Eemhaven Festival.

U begrijpt, deze week was weer een ware marteling maar het levert wel elke keer inspiratie op voor een wekelijks uitmuntend stukkie proza!

Joop de Keijzer.