Drie Daverende Dias Dagen!

Glimmend van trots zat Math Meester op zijn Caribische wolk daar beneden het Dias Latinos festival te bekijken. Omringd door palmbomen, rondfladderende paradijsvogels, exotische vlinders en een leguaan aan zijn voeten, lag hij in zijn hangmat(h) te luisteren naar de opzwepende muziek, zag de mooie vrouwen, de volle terrassen en de dansende menigte op de zonnige pleinen in de Amersfoortse binnenstad.

Math Meester, de grondlegger van dit heerlijke festival, heeft met lede ogen moeten toezien hoe het feest een paar keer niet van de grond kwam, maar nu leeft het weer als nooit tevoren. Mede dankzij kanjers als festivaldirecteur Jörgen Raymann, bestuurslid Harold Warmelink, PR-man Jan Kramer en niet te vergeten Marcel Elbertse, programmeur en internationaal actief met zijn Dance events voor ID&T. Math gaat rechtop zitten als Joris Linssen optreedt, begint enthousiast met zijn heupen te wiegen als zangeres Lilian Vieira zorgt voor een daverende show. ,,Voorzichtig, señor Meester, straks valt u nog naar beneden", waarschuwt zijn personal assistent Rosita de Souza Faria Morales Dos Santos die al jaren daarboven als mantelzorger zorgt voor zijn welzijn. Ze zet nog een tropische cocktail op zijn bijzettafeltje en laat hem verder genieten van het spektakel daar beneden waar zijn vrouw Pien en zonen Michiel en Floris genoten van alle aandacht tijdens de sponsoravond in theater Flint. Wat had uw stukkiesschrijver schik van deze herrezen Dias Latinos. Mocht zelfs tot mijn grote vreugde een aankondiging doen. Daar het budget voor presentatoren beperkt is was er geen introductie voor het Amersfoortse duo 'Cheek2Cheek' dat een drietal improvisaties op de Argentijnse tango uitvoerde.

Daar stond ik dan in mijn Hawaii shirt een paar seconden mijn 'finest hour' te beleven op het grote podium op het Lieve Vrouwekerkhof. Kicken! Wat was dit festival een kleurrijk evenement, één grote verrijking van onze Amersfoortse multiculturele samenleving. Ik zag en hoorde allerlei nationaliteiten vreedzaam naast elkaar dansen, zingen en drinken. Moest glimlachen om een paar Chinese meisjes die probeerden om hun heupjes te laten wiegen en een stijve Hollander die met zijn aritmische danspasjes een Braziliaanse schoonheid probeerde te imponeren. Uw stukkiesschrijver keek natuurlijk weer zijn ogen uit bij zoveel donkere schoonheden. Wat kunnen die vrouwen opzwepend dansen en met hun billen schudden. Automatisch valt je blik dan toch op de achterwerken van de bijna in trance lijkende beauty's. Er was zelfs een dame waarvan ik dacht dat ze maar één bil had zo meeslepend stond ze te bewegen. Sommige billen in leggings of panty's waren niet altijd even fraai om te zien maar blijven wel fascinerend om naar te kijken. Genoeg nou, de Keijzer, straks denken de lezers nog dat je alleen daarvoor naar het festival bent gekomen. Op weg naar huis keek ik nog effe naar boven, hoorde Math roepen dat hij niet kan wachten tot volgend jaar!

Joop de Keijzer