Een kerstkaart graag!

Mevrouw De Keijzer besteedt veel aandacht aan haar kerstkaarten. Iedereen waarvan we een kerstkaart ontvangen krijgt een waar kunstwerkje terug. Helaas zijn van de vier velletjes kerstzegels er maar twee gebruikt. Gaat ook het versturen van kaartjes geleidelijk verdwijnen, komen daar kerstgroeten via telefoon, mail, iPhone en video voor in de plaats?

Kerstgroeten via een appje of een sms'je, het gaat de traditionele kerstkaart langzaam maar onherroepelijk vervangen ben ik bang. Maar het ergste vind ik de thuis gefabriceerde videogroet. Heb bijvoorbeeld slecht geslapen van de videogroet van de redactie van dit prachtblad. Zit sindsdien zwaar onder de medicijnen omdat ik niet naar de fles durf te grijpen. Daar we 'de ogen en oren in het veld' zijn werden we verrast met een stukkie huisvlijt van de videoredactie. Met deze choquerende video wilden ze ons, de freelancers, bedanken voor de prettige samenwerking.

Deze videoredactie scheen door het dolle heen te zijn, was niet meer te houden en vond dat het resultaat er zeker mocht zijn. Uw stukkiesschrijver werd razend nieuwsgierig, zette gelijk het geluid aan om mateloos te gaan genieten. Na het zien van de video verlang ik nog meer naar een echte kerstkaart maar het proces van digitale kerstwensen versturen is helaas niet meer te stoppen, vrees ik. Wat voor taferelen speelden zich af op de videoredactie daar in Barneveld. Hadden de dame en heren een doos lachgaspatronen en een zak ballonnen op de redactieburelen laten aanrukken om na elke montage van een lachend hoofd van een redactielid een stevige haal uit de ballon te nemen en dan brullend van het lachen het volgende koppie op een onderstel te monteren? Of werd er door de plaatselijke coffeeshop geleverde cannabis opgestookt?

Het gerucht gaat dat na voltooiing van dit meesterwerk de champagnekurken knalden en er volgens een anoniem gebleven redactiemedewerker ook nog eens volle schalen met amuses rond gingen gevolgd door een warm en koud buffet van een lokale traiteur die ook stiekem een kijkje mocht nemen hoe een hoofd op een kersttrui met een paar armen werd geplaatst. Hij kwam niet meer bij, wilde voor volgend jaar ook zo'n video ontvangen om hem door te sturen naar al zijn klanten in de regio want hij was wild enthousiast over deze nu al iconische compositie. Na het raadplegen van andere geschokte freelancers wilden ze uitsluitend anoniem reageren. Hun reacties via de mail zijn in het bezit van uw stukkiesschrijver en zullen op een later tijdstip wellicht openbaar worden gemaakt.

Beste redactieleden en alle lieve lezers, vrienden en familieleden toch heel erg bedankt voor jullie beste wensen en alle gekheid op een stokje, namens mij en mijn eega wensen we jullie een heel mooi, gezond, voorspoedig en vooral vredig 2018. Ook in het nieuwe jaar blijf ik het glas heffen op uw aller welzijn, te beginnen bij de gemeentelijke nieuwjaarsreceptie op 8 januari!

Joop de Keijzer.