Gaston Starreveld

Allereerst een supergroot compliment aan de organisatie van het zwemspektakel ´Swim to Fight Cancer´. Een topdag is het geworden in de Eemhaven, met duizenden toeschouwers op de kade bij Grote- en Kleine Koppel. Wat hebben Dirk, Lisette, Marius en Kirsten er een werk aan gehad om deze happening tot een groot succes te maken.

Uw stukkiesschrijver, tevens gebrekkig schoolslag beoefenaar, mocht niet ontbreken om deze historische dag vast te leggen. Dus stond ik daar in mijn modieuze blauwe badjas ( bedankt, Dirk) op de steiger de sportievelingen te interviewen en soms een uitgeputte deelnemer op de kant te hijsen. Mijn dag kon echter niet meer stuk toen ik spontaan kennismaakte met presentator Gaston Starreveld. Deze dolenthousiaste topper kan bij mij niet meer stuk.

Vol overgave werd iedere deelnemer na zijn inspannende twee kilometer zwemtocht verwelkomd door de sympathieke BN'er. Zijn stem hield hij in conditie door af en toe een slokje 'platgeslagen druiven' te drinken om daarna weer de middag verder aan elkaar te babbelen. Deed het fantastisch want ook hij wilde zijn bijdrage leveren om die afschuwelijke rotziekte de wereld uit te helpen. Heeft ook geen moment getwijfeld om mee te werken aan dit mooie doel. Geduldig liet hij zich fotograferen, deed ontelbare selfies, nam uitgebreid de tijd om met me te praten op de kade en in de vrijwilligerstent.

Uiteraard was er een ruimte ingericht voor de talloze vrijwilligers die onontbeerlijk zijn bij een dergelijk sportfestijn. We werden verwend met lekkere broodjes, zalige tapas, warm stokbrood en, niet onbelangrijk, een ijskoud biertje want wat had ik dorst gekregen op deze prachtige zonnige zondag in september.

Moet het ook nog hebben over wethouder Hans Buijtelaar die meezwom. Na deze krachtinspanning had Hans zowaar nog energie om achter de draaitafel op het podium plaats te nemen. Ritmisch bewegend met koptelefoon stond hij professioneel aan de knoppen te draaien. Het gerucht gaat dat echtgenote Carla dit optreden razendsnel heeft vastgelegd voor het nageslacht want dit DJ-talent moest beslist gezien worden.

Na zijn voorstelling ontplofte Facebook en Twitter. Uitnodigingen om te komen draaien bleven binnenstromen. Afrojack stelt zijn privéjet op elk moment van de dag beschikbaar, 'Into The Woods' wil hem graag volgend jaar contracteren, Jan Smeets (Pinkpop) is bereid een vermogen te betalen om hem in 2020 binnen te halen maar Hans verblikte of verbloosde niet, blijft onverstoorbaar stadsbestuurder in Amersfoort ´Stad met een Hart´. Eigenlijk mogen de andere collegeleden nu niet achterblijven.

Uit zeer onbetrouwbare stadhuisbronnen al vernomen dat Fatma Koser Kaya is gespot in strak wetsuit in het Henschotermeer en Astrid Janssen in spannende bikini in Bosbad Birkhoven. Beide dames zijn vast van plan om volgend jaar aan de vijf kilometer deel te nemen!

Joop de Keijzer.