Geen sterallures

Als uw stukkiesschrijver bij het promotiefilmpje voor de opera 'IL BOSCO DELL'AMORE' wereldtoppers Donij van Doorn, Fabian Egli en Fee Suzanne de Ruiter interview gaat dat op een heerlijke ontspannen manier. Voor mij is dat extra plezierig om deze operazangers wat vragen te stellen daar deze professionals totaal geen sterallures kennen. Wars van kapsones pakken ze giechelend de microfoon om alle kijkers op te roepen te komen kijken naar dit muziekspektakel op 'Landgoed Leusderend' aan de Dodeweg 6 (van donderdag 30 augustus t/m zondag 2 september). Diezelfde ervaring had ik ook met de nieuwe wethouder van D66 in ons Amersfoorts college Fatma Koser Kaya. De wethouder met onder andere cultuur in haar portefeuille loopt spontaan met me mee als ik haar vraag om een kort interview tijdens de Spoffin Amuses in theater Flint. Als we naar de bar lopen om haar een paar vragen te stellen loopt Caroline Eekhart, werkzaam bij de gemeente Amersfoort (Externe Betrekkingen), achter ons aan om te vragen waar ik naartoe ga met Fatma. ,,We gaan samen een cruise maken naar de Caraïben, de tickets zijn al besteld", floep ik er iets te impulsief uit. ,,Mag ik dan met jullie mee?", roept ze lachend als ze mee huppelt naar de plek waar we een babbeltje gaan houden. Tot mijn grote opluchting is wethouder Fatma Koser Kaya een gezellige gesprekspartner die al aardig de wegen in het Amersfoortse kent, op mij een verpletterende indruk heeft gemaakt. Daar ze de avond wat eerder moest verlaten duurde ons gesprekje vrij kort maar ik zal haar in de loop van haar vierjarig wethouderschap (of langer) zeker nog een aantal keren ontmoeten.

Festivaldirecteur Alfred Konijnenbelt, spreek die achternaam eens uit in het Engels, ook wars van kapsones, is eveneens een genot om kort effe mee van gedachten te wisselen over 'zijn' driedaags Spoffin Straatfestival. Kon mij met mijn middelbaar school Engels aardig redden en anders was er altijd nog die schat van Communicatie & PR, Ida Bromberg om bijstand te verlenen. De media waren lovend over dit evenement dat een podium bood aan artiesten uit binnen en buitenland. Een enkele zuurpruim vond het maar volksvermaak, geen subsidie waard. In het peeskamertje op de Hof boven koffiebar Barista waar de Deense actrice Eja Due een sekswerker vertolkt kon slechts één klant per keer worden ontvangen.

Na een uur in de rij te hebben gestaan heeft uw stukkiesschrijver teleurgesteld de rij verlaten om het na een paar uur, de reacties van 'klanten' waren zo spannend, nog eens te proberen. Wilde het zweepje ook ter hand nemen, de schaars geklede dame op haar comfortabele tweepersoonsbed zacht erotisch op de blanke blote billen slaan. Cameraman Peter wilde ook dolgraag naar binnen. Er was echter plaats voor één bezoeker. Omdat ik solidair met mijn maat wilde zijn heb ik mijn plek in de wachtrij hevig balend afgestaan aan de opgewonden, zwetende, hijgerige, zwaar getatoeëerde kale macho achter mij!

Joop de Keijzer.