Glitter & Glamour

Uw stukkiesschrijver, tevens society-watcher was samen met maatje Peter gast op het grandioze Art Gala in theater Flint. Tout society minnend Amersfoort en omstreken was aanwezig bij dit spetterende Gala. Vrijwel alle heren in black tie, hun dames in galajurk met heerlijk veel bloot, spannende decolletés, mooi opgemaakt, lipjes getuit en borstjes vooruit. De avond werd gepresenteerd door een goed in zijn vel zittende Bas van Werven. Deze aimabele journalist/presentator was gigantisch afgevallen, voelde zich helemaal te gek.

De sprookjesachtig versierde AFASzaal in Flint was met bijna 350 betalende gasten stijf uitverkocht. De organisatie met ondernemer Hasse Dekker als voorzitter van Art Gala was zichtbaar in zijn nopjes. Wat liep ie te glunderen in kleurrijk pak beschilderd door de vorig jaar overleden kunstenaar/horecaman Gert van Reenen. Hebben heerlijk gedineerd met exquise rode en witte wijnen (Salentijn). De 5 gangen van toprestaurants, La Provence, Merlot, de Viszaeck, Tollius, Joey Mercuur en Renkema's kaasplankje waren een lust voor het oog. Robbertjan Mercuur had de leiding over de keukenbrigade, was verantwoordelijk voor 'Art-on-Plate', kunstwerkjes op je bord.

Tussen de gangen door werd er opgetreden door virtuoze concertpianisten Oppedijk/Kroese, rappers Wudstick en Ginger, drie gouden keeltjes van Abke, Kim en Sheila (Hof Ladies) onder leiding van de Badenbroekband. Als afsluitende verrassingsklapper toppertje Martijn Fischer.

Tevens was er een veiling van kunstvoorwerpen speciaal voor dit Gala ontworpen door Amersfoortse kunstenaars. De veiling liep als een trein, er werden bedragen geboden die uw stukkiesschrijver, tevens ladykiller, met stijgende verbazing aanhoorde. Werd zowaar ook gedanst door uitbundige dames en wat schuchtere heren. Toen de Hof Ladies spontaan Abba's 'Waterloo' begonnen te zingen was het hek van de dam. De deinende massa ging helemaal los. Handtasjes en clutches werden haastig op tafels gekwakt, strikjes gingen los, jasjes uit en de uitzinnige zaal zong uit volle borst mee. En, daar schrik ik nog wel eens van wakker, heb John van den Brom zien dansen! Nou ja dansen, zijn linkerarm ging af en toe omhoog tegelijk met zijn rechtervoet. De sympathieke FC Utrecht trainer is het hele nummer niet van zijn plek geweest wat zijn echtgenote Marjan ook probeerde. Gelukkig voelde John 'Travolta' van den Brom zich beter thuis op het podium waar hij een gesigneerd voetbalshirt van FC Utrecht ter veiling aanbood.

De gehele opbrengst van dit Gala (ruim 49.000 euro!) gaat naar Stichting Art Gala, die opkomt voor minderbedeelde maar creatieve getalenteerde kinderen. Tijdens de afterparty vond ik achter mijn pochetje een staafje roze lipgloss. (Sisley). Had zodoende thuis wat uit te leggen. Wil de dame (of heer) zich kenbaar maken dan kan ik het teruggeven want ik gebruik het niet!

Joop de Keijzer.