Het slipje van Lenette

Mooi op tijd staat Theo met de Flintmobiel voor de deur om ons op te halen en naar het theater te brengen. Uit de koker met honderden 'Vrienden van Flint' zijn uw stukkiesschrijver, tevens theatertijger, en zijn drie theatertijgerinnen getrokken om die avond als vips te worden behandeld.

Met zijn vieren stappen we in terwijl Theo de deur openhield. We werden netjes voor de hoofdingang afgezet waar we hartelijk welkom werden geheten door de gastvrouwen, receptiemedewerkers en garderobedames. In restaurant 'Trek' was speciaal een tafeltje gereserveerd met bordje 'Flintvrienden'. Theo nam de bestelling op, trok zich daarna discreet terug. Wat zijn we verwend. Koffie met vier soorten petit fours (mini gebakjes). Als de gong gaat worden we naar onze plaatsen op het eerste balkon begeleid waar we een dolle avond met cabaretière Lenette van Dongen beleven. Wat een heerlijk gek mens is dat. Stampende muziek, flikkerend discolicht, mooie gevoelige liedjes, knotsgekke conferences en voor haar leeftijd (60) opvallend fit. Zo zien we haar dansen, trampoline springen maar ook zonder gêne haar jurk omhoog trekken om de zwarte slip te showen en schaamteloos te frummelen aan het slappe buikvelletje boven haar navel, de hele zaal schiet in totale verbijstering. Heel intiem wordt het als ze haar seksleven met de zaal gaat delen. Hoe ze dat voordoet is hilarisch, zorgt bij mevrouw de Keijzer voor een minutenlange lachstuip en doorgelopen mascara.

Thuis spreken we na die scène nu van 'Doe effe een Lenettje' als het ondeugend gaat worden in huize de Keijzer. Na afloop terug naar ons tafeltje waar de drankjes al klaar stonden. Aan tafel deden we de voorstelling 'Paradijskleier" nog eens dunnetjes over. De buurvrouwen namen zich voor om thuis de oefeningen dagelijks in praktijk te brengen. Is natuurlijk bluf na een paar stevige glazen wijn.

In haar voorstelling suggereerde Lenette dat het wel eens haar laatste voorstelling zou kunnen zijn maar later kwam ze daar op terug, kreeg ze de zaal in beweging met een opzwepend stukje soulmuziek. Iedereen ging staan springen, huppelen en heupwiegen. Een bejaarde heer die wilde opspringen werd stevig door zijn echtgenote bij de arm gepakt en terug in zijn stoel getrokken. Theo kwam tijdens onze terugblik op de show even kijken hoe we ons kostelijk vermaakten en schoof effe aan. Dronk een colaatje, want 'Bob' en als de restaurantmedewerkers al aan het schoonmaken zijn en de garderobedames zijn ingedommeld brengt Theo onze jassen om daarna de Flintmobiel voor te rijden.

We werden keurig thuis op de Dollardstraat en Roerstraat afgezet. Kijken terug op een fantastische onvergetelijke theatervoorstelling, zijn al bezig met het nieuwe seizoen vol prachtige shows, try-outs, zang, dans en toneel. Een 'Lenettje' zat er helaas niet meer in want de cabaretière had te veel van mijn krachten gevergd!

Joop de Keijzer.