HoHooHooo

Koelkast gevuld, vriezer vol, gourmetstel schoon, fondueset klaar, schransen maar. Hadden we eerst die heerlijke Evergreen Top 1000 op 5, nu volgt dat andere muzikale hoogtepunt de Top 2000 op 2. Tussen Kerst en Nieuwjaar weer 'het onwrikbare bastion van oudemannenrock' volgens popjournalist Stefan Raatgever in het AD. Om maar niets te missen van dit spektakel laat ik zowel bij de grote als kleine boodschap de wc-deur wagenwijd openstaan.

Komende week gaan we weer terug in de tijd, gedenken geliefden, sturen ontroerende kerstwensen, appen we honderden geinige filmpjes naar familie, vrienden en kennissen. Ene app soms nog lulliger dan de andere. In deze periode knallen we tevens van alles op Facebook en Twitter maar, lieve lezers, denk goed na, tel desnoods tot tien voordat je op verzenden drukt. Hoop dat jullie onder de pannen zijn beide kerstdagen, het effe gezellig gaan hebben ook al weet je dat het weer een verplicht nummer is in een hoop gezinnen. In huize de Keijzer staat een kerst-cd op waar voor de tachtigste keer Berdien Stenberg op haar fluit speelt, 'Nu Zijt Wellekome' van pianist Louis van Dijk te horen is en Marga Bult 'Happy New Year' zingt. Over het nieuwe jaar gesproken, de kassière bij Appie H. kan opgelucht ademhalen, ook in 2019 gaat jouw favoriete stukkiesschrijver, tevens inval Kerstman zonder slee en Rudolf het rendier, weer aan de gang.

Dan rest mij u allen een mooie, het liefst witte kerst te wensen, met al uw dierbaren en geliefden om u heen. Zelf gaat familie de Keijzer een hapje eten op de Wagenwerkplaats bij Daily Local Cooking (DLC). Een restaurant met een huiselijke sfeer waar alle gasten vrolijke gesprekken voeren zonder die irritante iPhone op tafel waar om de haverklap op gekeken moet worden. Heerlijk zo'n sfeer met lachende, etende en genietende mensen, het zou eigenlijk het hele jaar Kerst moeten zijn. Effe geen sociale media, maar rust in je hoofd, geen 24 uur lang op de hoogte blijven van al het nieuws.

Ik wens u een heel gezond, gelukkig en uitbundig 2019. Ook wens ik u een blessurevrij, fijnstofvrij, geldzorgenvrij 2019. Wees voorzichtig met het afsteken van vuurwerk en laat hulpverleners en buurtvaders ongestoord hun werk doen. Ruim die vuurwerkrotzooi op, laat bushokjes heel. Dat al uw goede voornemens maar mogen slagen. Hoop u te begroeten, zonder vuurwerkverminkingen, op de nieuwjaarsreceptie van gemeente Amersfoort in 'Hart van Vathorst' op 7 januari. Laten we lief zijn voor elkaar, naar elkaar omkijken, elkaar niet afzeiken, zorg nou eens voor een lekker lang lontje. Zorg dat burgemeester Lucas Bolsius kan terugkijken op een rustige fantastische jaarwisseling zonder problemen. Laat 2019 voor mij weer een inspirerend jaar worden met héél véél humor, culturele bijzonderheden en vette roddels. Dat de hoofdprijs van de Staatsloterij in Amersfoort moge vallen, laat de glasbakken uitpuilen!

Joop de Keijzer.