Lovely Lucas

Hebben jullie onze burgemeester ook gezien op televisie bij Nieuwsuur? Hij was aangeschoven vanwege het fantastische nieuws over Lily en Howick die na zenuwslopende maanden eindelijk mochten blijven. Wat zat hij er lekker ontspannen bij, wat sprak hij mooie woorden. Dit goede nieuws kon hij prima gebruiken na dat rumoer over de rondweg die er wel/niet moet komen en dat gemiereneuk over een paar meter bij de coffeeshopdiscussie. Aan zijn uitstraling te zien had uw stukkiesschrijver, tevens auradeskundige, echt het idee 'die klimt zo spontaan op de presentatiedesk om een vreugdedansje te maken'. Presentator Jeroen Wollaars had het waarschijnlijk prachtig gevonden, want het onderwerp had best wat uitbundigheid kunnen gebruiken. De redactie van Nieuwsuur had Bolsius echter uitdrukkelijk verboden om de desk te betreden om uiting aan zijn blijdschap te geven, heeft uw stukkiesschrijver uit betrouwbare bron bij Nieuwsuur vernomen.

Dan het feest maar vieren met college en gemeenteraad. Het stadsbestuur werd verrast met een heerlijke vegetarische nasi maaltijd en omdat zijn echtgenote Marica hem had ingeschreven voor 'De Nieuwe Lekkerbek' werd ook zijn eetsensatie, een vegetarische nasikroket, geserveerd. Want met die lekkernij gaat Lucas in het nieuwe seizoen deelnemen aan dit goed bekeken kookprogramma, fluisterde zijn woordvoerder Iris van Veen mij tijdens een informele lunch in het oor. Of deze kroket een rondje verder komt is maar zeer de vraag. Uit betrouwbare stadhuisbron heeft uw stukkiesschrijver, tevens Bourgondiër in ruste, opgetekend dat wethouder Kees Kraanen, zelf fanatiek thuis-kok, na een klein hapje het gefrituurde rolletje terzijde heeft gelegd. Menno Tigelaar liet zich niet kennen, verslond de gevulde staaf zonder blikken of blozen. Beide dames in ons college kregen dit vegetarisch experimentje alleen weg met veel mosterd en glazen water.

De overige wethouders hadden toevallig een overvolle agenda, waren buitenshuis. De overgebleven kroketten werden bij de stadhuisbodes neergezet. Daar staan ze naar verluidt, nog steeds. Een verse lading kroketten gaat dinsdagavond naar de raadsvergadering. Die gaat tot na middernacht door en wordt traditioneel onderbroken met een kroketje, in dit geval vegetarisch. Maar effe terug naar de realiteit, wat gaat er gebeuren met al die andere kinderen in het AZC die in onzekerheid verkeren over hun lot. Voorlopig ben ik heel blij voor Lucas dat dit dossier een goede afloop kent maar of zijn deelname aan 'De Nieuwe Lekkerbek' ook zo uitpakt zal de toekomst uitwijzen.

Op de infobalie in het stadhuis staat vanaf vandaag iedere werkdag een grote schaal met zijn uitvinding om gratis te proeven. Naast de servetjes ligt een vragenformulier, moet worden ingevuld wat u van de kroket vindt. Het loopt helaas nog geen storm. Mijn voorstel om de snack op Koningsdag te laten proeven door de koninklijke familie is door de gemeenteraad unaniem aangenomen!

Joop de Keijzer.