Nog één keer Gert!

Het is druk in Stadsbrouwerij 'De Drie Ringen 2.0', het net geopende filiaal in het hiernamaals op het Gert van Reenenplein 83. In deze paradijselijke horecagelegenheid is iedereen in rep en roer, Gert is onderweg! Al zijn lang overleden kroeg- en horecamaatjes uit een ver verleden versieren koortsachtig de tent met slingers, koper, tin, vintagespulletjes, sigaretten op tafel, eitjes op de bar, tapinstallatie doorgespoeld, lekkere muziek uit de sixties en seventies. De dames zien er betoverend uit, de heren hebben een poule gemaakt wie er om de paar uur achter de tap gaat staan.

Tevens is een schema gemaakt wie er de platenspeler gaan bedienen want er liggen honderden lp's en singletjes klaar om de feestvreugde te verhogen. De zetel voor Gert is prachtig rood bekleed, op een bijzettafeltje een grote asbak met een mega slof sigaretten. Marianne de Raaff is gastvrouw, ziet er in haar creatie van Frans Molenaar, die speciaal uit modewalhalla 'Miller Fashion' is overgekomen, beeldschoon uit. Eindelijk zal ze haar grote liefde in de armen sluiten.

Kan alleen nog effe duren want Gert doet nog enkele cafés aan om groeten te doen aan zijn vele bewonderaars. Maar daar is ie dan eindelijk. Minutenlang staan Gert en Marianne innig omstrengeld. Daarna lopen ze stevig gearmd de zaal in. Er vloeien aan de bar en in het etablissement tranen. Jet 'Dancing Pax' Plateel houdt het niet droog, haar man Jan neemt gauw een slok bier. De tent zit ramvol. Iedereen wil effe met Gert bijkletsen, vragen hoe het beneden op planeet aarde gaat. Ton 'The Key' Keizer vraagt hoe het met Sammy Richardson gaat, Ton van Heugten informeert nieuwsgierig naar de motorcrosscarrière van neef Fons. Greet, met doorgelopen mascara, en Ties van Ramselaar zitten vol verwachting met Bep de Nooij te wachten tot ze Gert kunnen begroeten.

Barkeeper Stan 'Koppelpoort' van Doorn lost Hein Felix af die na twee uur bier tappen wel een smakelijk stadsbiertje lust. Het wordt steeds drukker. Buiten zitten de terraswolken ook al bommetje vol. Jan Zwan zit naast Henk Rinkel die net in paniek is weggevlucht bij Bertus 'De Plank' Smink die een paar kilo moddervette paling aan het schoonmaken is. Harry 'Henri' Krijnen heeft een twintigtal speelautomaten laten bezorgen, uitsmijter/portier Thijs Timmermans houd een oogje in het zeil of er niet wordt gesjoemeld.

Kermisklant Henny van Voskuylen is net voorzichtig het podium opgehesen, gaat op zijn accordeon een potpourri spelen uit zijn rijke oeuvre. Krijgt de zaal plat als hij begint met 'Lang zal Gertje leven'. Het gerucht gaat dat operettezanger Johan Heesters komt optreden maar niemand kan dat bevestigen. Als er dan eindelijk geproost gaat worden op Gert en Marianne is het koppel in geen velden of wegen te bekennen.

Dan horen de feestgangers boven hun hoofden op een voorbij zwevende wolk Gert roepen ,,Kom hier, lekkere prairiecactus van me!"

Joop de Keijzer.