Omega-3-vetzuren

Uw stukkiesschrijver, tevens verwoed haringslokker, heeft weer de traditionele haringparty in het Bergpaviljoen bezocht. Ben door eigenaren Theo Slotboom en Ed van den Bor opnieuw schaamteloos verwend op dit culinaire trefpunt aan de Utrechtseweg. Een ontmoetingsplek waar volop werd genoten van het gevarieerde zeebanket maar het goede doel, 'Barcode for Live', zeker niet werd vergeten. Een vijftal beeldschone missen verkocht op charmante wijze de loten wat uiteindelijk resulteerde in een grandioos bedrag, 22.500 euro!
Dit prachtige bedrag werd trots overhandigd aan Peter Kuijper bestuurslid van dit goede doel dat onderzoek doet naar kanker.

Onder de aanwezige bezoekers zag ik diverse stadsbestuurders die zich het visje goed lieten smaken. Gemeentesecretaris Herke Elbers lust 'm alleen in stukjes evenals de altijd vrolijke wethouder Fatma Koser Kaya. Burgemeester Lucas Bolsius zag ik wel sneaky binnensluipen maar of hij het visje aan de staart of in stukjes naar binnen werkt heeft uw stukkiesschrijver, tevens society duider, niet kunnen vastleggen. De middag werd op professionele wijze door ondernemer Peter Ros gepresenteerd en Ruud van Diermen (Ruvis), tevens jubilaris, was apetrots op zijn eenmalige glossy 'De Ruud' waarin hij uitgebreid aan het woord kwam. Na het korenwijntje en enkele haringen op naar de oesters, gamba's, scampi's, glaasje wit en mooie interviews.

Menigeen heeft wel iemand met die rotziekte in de familie of kent iemand die vecht tegen deze sluipmoordenaar dus sommige gesprekjes waren best emotioneel. Er was gelukkig ook tijd voor humor, leuke herinneringen en ontboezemingen van twee aanwezige dames op leeftijd. 'Golden Girls' Stella Hover en Mary Treu vertelden in een ver verleden ooit gekroond te zijn maar bij welke gelegenheid werd niet duidelijk waarna ze schaterend nog een keer proosten op het goede leven en hun zoveelste harinkje in stukjes door de slokdarm laten glijden. Prachtvrouwen die nog volop genieten. Waar een feest is zitten deze' party animals ' vooraan.

Wat ben ik gezond bezig geweest. Vette vis is zó gezond met al die vitamines en onverzadigde vetten dat deze jongen zich zelden of nooit laat verleiden tot een moddervette ongezonde hap. Kan mateloos genieten van een gerookte makreel die ik dan minutieus ontdoe van de graatjes en met wat kruiden bijna in zijn geheel wegtik, wel voor mevrouw de Keijzer een paar toastjes met vis overlaat, natuurlijk.

De komende dagen wordt er weer volop gebarbecued. Liggen er op de grill, verpakt in folie met dille, forelletjes, zalmmootjes en sardientjes. De geur van geroosterde vis waait de komende dagen over en door de achtertuinen op de Dollardstraat. Want de verjaardag van mevrouw de Keijzer wordt uitgebreid gevierd. De overheid adviseert ons de komende dagen veel te drinken. Een dergelijk advies slaan we natuurlijk niet in de (hete) wind!

Joop de Keijzer.