Rokjes en terrasjes dag

Ben volledig hersteld van dat akelige griepje, wil iedereen bedanken voor de lieve beterschapswensen. Na maanden geen terras te hebben gezien was er eindelijk weer een dag om mij te laven. Dus een glas, een plas, een biertje op terras. En wel op het gezellige plekkie van Hooglands muziekcafé De Noot. Echter geen Henk Hak of Kitty achter de toog want beide vaste gezichten zijn door ongelukjes voor maanden uitgeschakeld. Daar stonden tot mijn verbazing broer Jos Hak en zijn eega Saskia en wat had Sas er plezier in. Ze had nooit gedacht dat terraslopen en bier tappen zo leuk kon zijn. We zitten amper of ze staat al aan ons tafeltje de bestelling op te nemen. Als het volloopt met vrolijke verpleegkundigen van Meander Medisch Centrum die wat te vieren hebben voelt uw stukkiesschrijver, omringd door zoveel vrouwelijk schoon, dat deze middag niet meer stuk kan.

De populaire spijkerbroek had vandaag de overhand. Niet ieder achterwerk kwam daarin goed tot zijn recht. Heerlijk om te zien dat er toch dames waren die een rokje verkozen boven een broek. De meeste fraaie benen kwamen zo te zien voor het eerst in aanraking met zonlicht. Dan komen er verhalen los waar uw stukkiesschrijver zo vurig op hoopt als alcohol de tongen losmaakt. Onder dit veertigtal veelal dames zaten een paar gescheiden vrouwen en een weduwe die na een drietal wijntjes smeuïg kon vertellen over haar zoektocht naar een nieuwe relatie. Hoefde echt geen lekkere kerel te zijn want die waren allemaal getrouwd maar een vent waarmee ze af en toe eens wat kon gaan drinken, een filmpje pakken, fietstocht kon maken, wellicht ook wat intiem kon zijn. Hier en daar werd er stiekem gegiecheld. Op een datingsite durfde ze niet te zoeken, die vond ze onbetrouwbaar. Van een vriendin had ze gehoord dat restaurant De Mof in Leusden singleavonden organiseerde. Die vriendin had op zo'n vrijgezellenavond zelfs een leuke scharrel ontmoet. Nou, zij er een keer heen. Een beetje sceptisch want het had iets van een vleeskeuring had ze gehoord. En verdraaid laat ze nou een man tegenkomen die haar ten dans vroeg en gelijk met de deur in huis viel. Hij was stevig op zoek naar een nieuwe vriendin want hij was het alleen zijn zat. Ze vond dat hij wel erg hard van stapel liep en als hij ook nog eens heel openhartig verteld dat hij twee kunstknieën heeft en zijn prostaat is weggehaald begint ze toch hevig naar haar flatje te verlangen. De manier waarop ze het vertelt is hilarisch, het hele terras geniet mee. Ik sla het op in mijn systeem, dit is kaasje voor me. Voordat het hele gezelschap naar binnen gaat voor een hapje laat ze nog weten dat toen ze naar buiten liep ze hem net in zo'n 45 km autootje zag stappen.

Graag meer van dit soort stralende rokjesdagen met van die prachtige verhalen. Was zelfs zo geconcentreerd aan het (af)luisteren dat de bestelde bitterballen koud waren geworden, mijn biertje onaangeroerd is gebleven. Waar of niet waar!

Joop de Keijzer.