Rust voor uw brugwachter

Het brugwachtersseizoen zit erop voor uw stukkiesschrijver, tevens herfstbokbier genieter. Ons contract liep 1 oktober af, we mogen tot ons grote genoegen 1 mei 2019 weer aantreden. Zal het wel een beetje gaan missen, de aardige dagjesmensen, collega's, markt en havenmeesters. Geen biertje drinken op de Fietsboot tijdens de evaluatie van die dag door schipper van dienst. Effe geen gratis optreden van vrijwilligers Henk te R. en Jan R. Dit komisch duo, ook wel de Mini & Maxi van de Eemlijn genoemd, ga ik pas weer in het nieuwe seizoen spreken. Hoef niet te helpen met stoelen stapelen en reddingsboeien opbergen. Het was voor de Fietsboot een prima seizoen met een record aantal passagiers. Op werkdagen bij mooi weer fiets ik altijd effe naar het terras van Dara om, gezeten op de vensterbank, de terrasbezoekers gade te slaan en van een speciaal biertje te genieten, netjes geserveerd door het altijd gastvrije bedienend personeel. Een paar maanden geen vrolijk toeterende buschauffeurs als ik ze nog snel onder de slagbomen laat doorrijden. Heb voor een half jaar afscheid genomen van vaste bootbewoners Henk en Andrew en hun vrouwelijk schoon. Zij overwinteren in de Eemhaven met een aantal andere bootbewoners. Het op en neer fietsen ga ik missen want mijn conditie tijdens de zomerperiode was buitengewoon, uw stukkiesschrijver was super fit, zeker twee kilo afgevallen. Ben bang dat het er met het bokbierfestival in het Krankeledenplantsoen in aantocht weer snel aanzit. Ga ook de Koppelbewoners missen waar ik altijd naar zwaaide of kort een babbeltje mee maakte. We hebben een mooi seizoen gehad met alleen maar tevreden passanten die stuk voor stuk beloofden volgend jaar terug te komen want het was uitstekend bevallen.

Heb nu meer tijd om filmpjes te maken, festivals te bezoeken. Het theaterseizoen in Flint gaat beginnen met aansprekende voorstellingen. Mevrouw de Keijzer heeft alle kaartje netjes op datum gerangschikt met cabaretier Bert Visscher als één van de hoogtepunten. Muziekspektakel Blues in Flint bijwonen maar ook de intocht van Sinterklaas (17 november) wordt niet vergeten. Hopelijk blijft het dit keer een leuk uitbundig kinderfeest zonder ordeverstorende actievoerders. De Amersfoortse politiek heeft weer mijn warme belangstelling en ben benieuwd wat er voor mooie ideeën uit de hoge hoed van het organisatiecomité voor Koningsdag gaan komen. Gaan we schaatsen op het Eemplein en Onze Lieve Vrouweplein? Vriest de Eem dicht en schaatsen we naar Spakenburg of nu ook weer geen ijsbaantje op Rubenstraat of Emiclaer?

Uw stukkiesschrijver, tevens winterkostliefhebber, heeft zijn verlanglijstje al ingediend bij zijn liefhebbende echtgenote. Eerst nog spruitjes en spinazie, later in het jaar stamppotten andijvie, zuurkool, boerenkool, hutspot, draadjesvlees, ballen gehakt, uitgebakken spekjes en een sappige rookworst die sissend open spat als je je vork in het velletje prikt!

Joop de Keijzer.