Seizoen 2019

1 april is voor uw stukkiesschrijver, tevens miskend toptennistalent, zowel het theater-, brugwachter- als tennisseizoen van start gegaan. Lachen met Youp van 't Hek, gieren met Martijn Koning en brullen met Daniël Arends. Vandaag zitten we vol verwachting op het balkon om Peter Pannekoek te aanschouwen. Als ik de recensies mag geloven is dit een absolute topcabaretier waar we nog veel van gaan horen. Heb Pannekoek maanden terug op Comedy Central Johnny De Mol zien roasten. Zijn humor was ongeëvenaard. Soms grof, soms briljant, soms behoorlijk plat en schaamteloos. Verder in het seizoen zijn we benieuwd naar Lenette van Dongen, Roué Verveer en Micha Wertheim. Na afloop van elke voorstelling effe een drankje van het huis om daarna weer te blijven plakken met een lentebiertje en de onovertroffen bitterballen.

Over ballen gesproken, wij tennisveteranen hebben weer ons eerste balletje geslagen. Uw stukkiesschrijver, verbaal erg sterk, was weer goed voor spectaculaire momenten op de banen van Alta aan de bosrijke Heemskerklaan. Als we in de rust Alta 1 zien spelen tegen Hoogland zie ik dat het tempo van de heren wel iets hoger ligt dan het tempo van de grijze duiven van Alta 3. Maatje Raphael bukt dit seizoen een stuk moeizamer, neemt de tijd bij het ballen rapen. De tegenstander uit Hoevelaken (Weldam) was met dit prachtige weer ook niet van plan om op alle ballen te lopen dus werd het spel soms onderbroken om te genieten van de natuur rondom het park. We zagen een eekhoorn van tak tot tak springen, hoorden een specht kloppen, genoten van de zang van een roodborstflapuit, keken met zijn vieren gefascineerd naar een gele vlinder die roerloos op een tennistas zat. Kortom echt veteranentennis met af en toe zowaar een mooie smash, dropshot of toverbal. Na afloop het après-tennis met een schaal kaas die al zolang in de zon had gestaan dat het over de rand was gedropen, de worst aan het verkleuren was en de vlaaivulling was gaan schiften. Heerlijke anekdotes vlogen over de tafel van héél lang vervlogen tennistijden met als uitschieter het spraakmakende tennistoernooi bij LTV Flehite in de tachtiger jaren waar bij de beruchte muurbar niet alleen stevig werd gezopen.

Er kan ook weer gezwaaid worden op de Kwekers-en Koppelbrug want ik ben weer actief als brugwachter. Al een buschauffeur gezien die op het nippertje een appende fietser kon ontwijken en een Golfje GTI dat nog effe snel met een bloedgang onder de slagbomen doorscheurde. Lekker druk bij ijsboer 'Vitelli', maar hij niet alleen. Ook het nieuwe ijsco-echtpaar van 'Tutti Gelatie' met hun net geopende zaak op het Eemplein had een lange rij voor hun deur. De eerste 1000 bezoekers kregen namelijk een gratis ijsje. En is het gratis dan weten jullie het wel. Ook uw stukkiesschrijver is vijf keer terug geweest, vijf keer een andere smaak geproefd. Advocaat/Tiramisu was mijn favoriet!

Joop de Keijzer.