Sportief bezig

Wat een heerlijk voetbalspektakel is dat toch, die Amersfoortse Voetbalbalkampioenschappen. Elk jaar kijk ik er weer naar uit om in de VIP tent de clubbestuurders, trainers, sponsoren en vrijwilligers te spreken. Uw stukkiesschrijver vindt het dan mooi meegenomen als er een drankje en een hapje langskomen. Effe gesproken met sportpresentator Sjoerd van Ramshorst die onze eigen Jeroen Stomphorst uitstekend verving. Heerlijk avondje gehad daar op het 'Willem Tomassen' complex met  bekende oud voetballers, duizenden toeschouwers, een tevreden voorzitter Norbert van Hengstum. Heerlijk om weer die oersaaie voetbalclichés aan te horen van trainers en spelers maar ook de sportieve reactie van Quicktrainer Frank Corba naar collega Raymond Prins van Hoogland tekent de sfeer in ons Amersfoorts amateurvoetbal.

Dat Quick een maatje te klein was voor de Hooglanders is met 5 tegen 0 wel duidelijk maar de sfeer bleef uiterst relaxt. Wat ik mij heel ernstig afvraag is hoe HVC dit volgend jaar gaat organiseren want ze zijn gastheer in 2018. Hun cluppie moet niet alleen duizenden toeschouwers gaan ontvangen maar ook duizenden liters bier tappen. Dat gaat een huzarenstukje worden, is echter van later zorg.

Dan heeft Jopie ook nog meegedaan aan het 65+ tennistoernooi bij TC Hoogland. Samen met Corrie de Jager stond uw eigen Djokovic op leeftijd om half 10 al op de baan om in een loodzware poule maar liefst vier potjes van een half uur te spelen. Zo stonden we tegenover Joop de Boer met een macula oogaandoening, die zag alle ballen te laat. Die wonnen we dus dik ondanks de dodelijke forehand van zijn maatje Johanna de Ruiter. Over de resterende potjes valt niet veel te melden. Dik verloren mede door de langzaam opkomende stijfheid want tussen de partijen zat twee keer een uur dus uw eigen Federer op leeftijd kwam hoe langer hoe moeizamer uit zijn terrasstoel. Helemaal desastreus werd het na het nuttigen van een stevige lunch met kroket, soep, sneetje kaas (2 plakjes), sneetje worst (3 plakjes).

Piepend en krakend werden de ballen geretourneerd en aan het gekreun en gesteun op andere banen te horen was ik niet de enige met lichamelijk ongemak. Zag veteranen steunen op hun tennisracket, partijtjes werden onderbroken door blessures, honderden liters water werden aangedragen, hier en daar werd er zelfs een kansloze poging tot massage gedaan en uw eigen Nadal op leeftijd verlangde enorm naar de comfortabele bank in huize De Keijzer. Bij de prijsuitreiking viel iedereen in de prijzen behalve uw eigen Murray op leeftijd. Aan maatje Corrie heeft het niet gelegen hoewel ze ook de kroket de schuld gaf van een incidentele grandioze misser. Ook deze organisatie geef ik een groot compliment want Gerda van Piggelen en Nel van den Hoven hadden dit toernooi weer goed voor elkaar.

Zo stijf als een plank klom ik op mijn fiets. Had zelfs niet meer de puf om te stoppen bij muziekcafé De Noot om op het gezellige terras een afzakkertje te nemen!

Joop de Keijzer.