Theaterseizoen

Alle bestelde kaartjes zijn binnen. Inmiddels hebben mevrouw de Keijzer en uw stukkiesschrijver, tevens theatertijger, kromgelegen bij stuiterbal Bert Visscher, de heerlijke humor van Martijn Koning en met stip mijn favoriete herboren cabaretier Youp van 't Hek. Zijn voorstelling 'Met de kennis van nu', werd een onvergetelijk avondje uit. Had namelijk de stille hoop hem kort te spreken om een handtekening te vragen op een pagina uit de VARA gids waarvoor hij wekelijks een kostelijke column schrijft. Dit keer een column met daarboven de afbeelding van Michelangelo's 'De Schepping van Adam' te zien in de koepel van de Sixtijnse Kapel in Rome. Waarschijnlijk kent u hem wel, twee Bijbelse figuren die met hun wijsvinger elkaar net niet raken. De hoofden waren echter gefotoshopt. Youps hoofd was geplaatst op het naakte lijf van Adam die afwijzend reageert op de toenadering van John de Mol als God De Vader. Achter de Mol de koppies van vele ingelijfde BN'ers die tot de stal van de Mol zijn toegetreden waardoor RTL4 langzaam wordt leeggegeten. Te zien zijn Gordon, Linda de Mol, Johnny de Mol, Wendy van Dijk en Erland Galjaard. Had deze briljante pagina 'Youp Ziet' van de gids meegenomen naar het theater in de hoop hem te spreken.

Na afloop van zijn hilarische voorstelling kwam hij niet naar de borrelende bezoekers in het theatercafé dus moest ik mijn charmes in de strijd gooien om in mijn opzet te slagen. Naar de ontvangstbalie waar ik medewerkster Eva uitlegde wat mijn plan was. De lieve schat belt gelijk de artiestenfoyer om Youp te spreken te krijgen. Tot mijn stomme verbazing stond binnen enkele seconden technisch medewerker Enrico voor mijn neus om mij naar Youps entourage te begeleiden.

Daar stond hij met dj Gerard Ekdom, oud tv-presentatoren Frits Spits en Harmen Siezen na te praten. Trillend op mijn benen, het zweet brak me aan alle kanten uit maar ik stond er toch echt! Een hartelijke Youp vroeg mijn naam, schrijft op de pagina 'Voor Joop van Youp'. Hand geschud en weg was ik weer. In de gang naar mijn eega en bevriend echtpaar dat mee was, vroeg ik Enrico om in mijn arm te knijpen. Gaf toppertje Eva een knuffie, Enrico een high five waarna ik triomfantelijk terugliep naar mijn gasten.

Zijn nog héél lang blijven plakken in de foyer van restaurant 'Trek'. Hebben geproost met een tripel biertje op deze verrassende ontmoeting met voor mij toch wel de beste onnavolgbare cabaretier op de Nederlandse podia. Na de tweede tripel zongen we spontaan het lijflied van Youp waar hij al zijn voorstellingen mee eindigt, 'Niemand weet hoe laat is'. moeten we dansen, moeten we vrijen, hebben gelachen, gespeeld met vuur, leef toch je leven als je allerlaatste uur'.

Met een stevig brok in de keel deden we in Flint het licht uit en de deur op slot!

Joop de Keijzer.

Donderdag 28 februari wordt Youp van 't Hek 65. Alvast van harte gefeliciteerd!