Weer wennen

Langzaam keren vakantiegangers terug, pakken de draad weer op. Heerlijke vakantie gehad maar nu weer, hoe moeilijk ook, terug in het oude patroon. Laatste vakantiedagen besteden aan tent schoonmaken, post doornemen, schoolspullen aanschaffen, foto's en filmpjes bekijken, doorsturen naar familie en bekenden. Kranten doorspitten of op de iPad bekijken zoals collega Jeroen Stomphorst onlangs schreef in zijn column waarin hij het ook niet kon laten om ouderwets te klagen maar er wel wat aan gaat doen. De krant openslaand las ik over een andere collega die gore klusjes uitvoert en dit op hilarische wijze beschreef. Petje af voor Rachel van Kommer die stinkende mobiele toiletten schoonmaakt en riolen inspecteert. Er zijn leukere vakantiebaantjes te bedenken.

Las ook dat ons helaas weer Amersfoorters zijn ontvallen. Persoonlijk kende ik bijvoorbeeld Marlies Peters die me altijd belde als de folder 'Ontdek Amersfoort' was aangekomen en uw stukkiesschrijver, tevens fanatiek waterdrinker deze dagen, ze ging ophalen bij het paviljoen van Citymarketing op de Eemlaan waar ze me dan altijd vrolijk stond op te wachten. Amersfoort nam ook afscheid van oud-raadslid GroenLinks Robin Tan die tot mijn ontzetting een maand lang dood in zijn flatje heeft gelegen. Hoop dat zijn creatieve ziel rust heeft gevonden. Gelukkig is betrokken ondernemer Soesterkwartierder Bernard van Gellekom een hartverwarmend initiatief gestart waardoor Robin toch nog een waardig afscheid heeft gekregen.

Het Soesterkwartier is tevens de wijk waar postbode Angeline Elsinghorst na 12,5 jaar afscheid neemt en volkomen terecht door de wijkbewoners op 30 augustus in het zonnetje wordt gezet. Dat is de kracht van het Soesterkwartier waar kanjers zoals Angeline (Zanger Peter Koelewijn heeft zelfs een liedje over haar geschreven) niet worden vergeten.

Las dat ook Grote Koppelbewoner Gerard van den Bor weer volop aan het trainen is na zijn zes bypasses voor de Keistad Triatlon en er al ruim driehonderd deelnemers zijn die de Eem induiken op 8 september om geld op te halen voor kankeronderzoek. Dit 'Swim To Fight Cancer' spektakel wil ik graag onder uw aandacht brengen.

Heb genoten van de vele acrobaten en optredens tijdens het Spoffin Straatkunstfestival. Met grote bewondering capriolen van soepele artiesten in 30 graden of meer bekeken om mij vervolgens naar Hoogland te spoeden waar ik de officiële opening van een compleet gerestyled muziek en eetcafé De Noot heb bijgewoond. U begrijpt dat verdriet en vreugde niet ver van elkaar af liggen dus probeer te genieten van de tijd die u hebt. Daarom in Hoogland weer opgewekt het glas ter hand genomen, geproost op de toekomst van deze enthousiaste ondernemers. Verrukkelijke amuses, bubbels en uitgelaten genodigden op het zonovergoten terras deden mij beseffen dat dit alles zomaar voorbij kan zijn.

Dus, lieve lezers, Carpe Diem, Pluk de Dag!

Joop de Keijzer.