Zomerreces

Onze aimabele stadsbestuurders hebben tot en met 1 september zomerreces maar laten zich wel horen en zien in het Amersfoortse. Had bijvoorbeeld burgemeester Lucas Bolsius altijd al hoog zitten, totdat ik zijn hangmat muziekkeuzelijst uit het AD/AC onder ogen kreeg. Las veelbelovend over zijn keuze voor countryzanger Charlie Rich en rockband The Eagles, maar dan als donderslag bij heldere hemel komt er een levenslied van André Hazes jr. Dat schijnt hij ook nog eens in de auto uit volle borst mee te blèren met zijn kinderen. Het vette Amsterdamse accent komt daar nog effe overheen. Zijn echtgenote Marica wordt niet genoemd, zij schijnt met oordopjes deze kwelling te kunnen doorstaan. Wethouder Kees Kraanen heeft het deze dagen erg makkelijk met het openen van een kinder- en hondenspeelplaats waar hondeneigenaren zelf de keutel van hun viervoeter dienen op te ruimen en in een daarvoor bestemde compostbak te kwakken.

De wethouder had speciaal voor deze gelegenheid ook zijn hond meegenomen, een Keeshond. Rond wethouder Hans Buijtelaar is het de laatste weken erg stil gebleven. Het gerucht gaat dat hij euforisch werd bij de opening van die veelbesproken glijbaan waarna hij met een paar goede flessen wijn is ondergedoken, voor iedereen enige tijd onvindbaar bleef. Alleen mevrouw Buijtelaar wist waar hij vertoefde maar wimpelde alle persmuskieten met een grote glimlach af bij de voordeur.

Alleen uw stukkiesschrijver, tevens vertrouweling van de familie, wist dat hij in zijn mancave zat te genieten van deze historische glijbaanopening. Wethouder Cees van Eijk was aanwezig op het warmbloedige feestje Gaypride waar hij bij het 'Genitaliën Kleien' een uitzonderlijk mooi kunstwerk had ontworpen. Het topstuk krijgt een speciale plek in de hal van het stadhuis. Maar hij had nog een ludieke verrassing in petto want er wordt gefluisterd dat hij zelf die afwijkende sprinkhaan heeft gevangen en roze gespoten om zo aandacht te vragen voor de lhbtiq'ers bij deze insectensoort. Natuurfotograaf Kevin van den Hoven maar denken dat hij een geluksmomentje beleefde door een zeldzame roze sprinkhaan te fotograferen.

Maar uw stukkiesschrijver, tevens gedegen onderzoeksjournalist, wist het raadsel te onthullen. Bij navraag ontkende de heer van Eijk het voorval vanzelfsprekend maar er is DNA aangetroffen op de sprinkhaan dus ontkennen had geen zin. De overige wethouders zijn op vakantie of gaan gewoon fietsen, wandelen, zwemmen of terrasje pikken hoewel ik dacht wethouder Fatma Koser Kaya helemaal uit haar dak te zien gaan bij de meezingmanifestatie, wethouder Astrid Janssen meende te ontwaren als de extravagante Dragqueen 'Lady Galore' en wethouder Menno Tigelaar als 'Miss Patty Pam-Pam' maar dat kwam waarschijnlijk door de speciaal biertjes die ik met deze tropische temperaturen al had genuttigd waardoor ik spontaan begon te hallucineren!

Joop de Keijzer.