Columns

Verlanglijstje

De pakjesboot is onderweg. Zal, als het weer op zee rustig blijft, zaterdagmiddag aankomen in de Eemhaven. Uw stukkiesschrijver, tevens gevulde speculaas liefhebber, is licht nerveus.

Bianca Snel

Keientrekkers

Mijn collega's stonden de gids lachend aan te kijken toen hij 'keientrekkers' zei. De gids keek serieus en dus checkten ze mijn blik. Nee dus, geen grapje. Het bedrijf waar ik sinds kort werk heeft zich nog niet lang geleden gevestigd in Amersfoort Noord.

Joop de Keijzer

Columnist:

Joop de Keijzer

Mijnbouwweg 15

Op bovenstaand adres zit sinds afgelopen weekend een Amersfoortse horecatopper. Uw stukkiesschrijver, tevens biersommelier, bracht vrijdag een bezoek aan dit fraai verbouwde pand waar nu 'Rock City Brewing' (RCB) is gevestigd, een combinatie van bierbrouwerij en restaurant.

Joop de Keijzer

Columnist:

Joop de Keijzer

Sport verbroedert!

In de zestigjarige voetbalcarrière van uw stukkiesschrijver, tevens legendarisch goalgetter, is ie nooit tegen een gele kaart aangelopen. Als spits gaf ik zelfs mijn collega-spits van de tegenpartij een compliment na een schitterend doelpunt strak in de kruising.

Bianca Snel

Voetballen in de herfst

Gevoelsmatig is het dan nu eindelijk echt herfst. De laan richting ASC Nieuwland kleurt rood van de bladeren. Kleine kinderen gooien bergen bladeren omhoog. Hopelijk graaien ze niet in een verse drol. De twijfel is weg, de winterjas is een feit. Handschoenen is nog wat overdreven.

Joop de Keijzer

Columnist:

Joop de Keijzer

Typisch Bloemenbuurt

Na het lezen van de column van sympathieke collega Jeroen Stomphorst in AD/AC van zaterdag over de Bloemenbuurt kon ik niet achterblijven met een stukkie over deze heerlijke buurt in mijn Soesterkwartier.

Bianca Snel

Gewoon een gesprek

Gewoon een gesprek in de supermarkt, ik kreeg er een goed gevoel van.

Over het algemeen loopt iedereen naar de schappen te kijken zonder met andere medeshoppers te praten. Jammer eigenlijk, gewoon een gesprek met iemand die je niet kent kan zo verhelderend zijn.

Joop de Keijzer

Columnist:

Joop de Keijzer

Dekmantel

In televisieprogramma 'Undercover' zag ik een burgemeester onherkenbaar zijn stad induiken om op deze manier meer inzicht te krijgen van wat er in zijn stad zoal speelt. Uw stukkiesschrijver had meteen zijn column voor de woensdag in zijn hoofd.

Joop de Keijzer

Columnist:

Joop de Keijzer

Big City

Wie het afgelopen weekend in de binnenstad van Amersfoort vertoefde moet zich even in wereldsteden als Barcelona, Milaan of Amsterdam hebben gewaand. Druk!!

Pagina's