Columns

Joop de Keijzer

Columnist:

Joop de Keijzer

WIJ, Amersfoort

Wat zat ik trots te glimmen achter mijn computer toen al die lieve reacties via mail, telefoon en op straat tot mij kwamen. De echt laatste column over Gert van Reenen heeft heel wat losgemaakt.

Joop de Keijzer

Columnist:

Joop de Keijzer

Nog één keer Gert!

Het is druk in Stadsbrouwerij 'De Drie Ringen 2.0', het net geopende filiaal in het hiernamaals op het Gert van Reenenplein 83. In deze paradijselijke horecagelegenheid is iedereen in rep en roer, Gert is onderweg!

Joop de Keijzer

Columnist:

Joop de Keijzer

HoHooHooo

Koelkast gevuld, vriezer vol, gourmetstel schoon, fondueset klaar, schransen maar. Hadden we eerst die heerlijke Evergreen Top 1000 op 5, nu volgt dat andere muzikale hoogtepunt de Top 2000 op 2.

Bianca Snel

December 'goeds'

December is de maand waarin ik mij, nog meer dan anders, realiseer dat ik het goed heb. Er lagen cadeautjes onder de boom. Mooi ingepakt in goudpapier met een nog mooiere strik eromheen. We keken al weken uit naar de kerst, zo gezellig.

Joop de Keijzer

Columnist:

Joop de Keijzer

Kerstreclames

Mevrouw de Keijzer heeft weer kerstkriebels. Het virus slaat altijd toe in deze donkere dagenperiode. Staat op dit moment op een keukentrapje de kerstversiering op te hangen bij het voorraam.

Bianca Snel

Het is maar een telefoon

Ik probeer altijd te relativeren. Het lukte me nu niet. Ik voelde me ontheemd, verward en leeg. Ik wist niet dat ik zo afhankelijk was geworden van mijn mobiel. Weg, hij was opeens weg. Ik was met mijn zoon met de fiets naar het kinderrestaurant gegaan.

Hoofdpijndossier(s)

In een glas lauw water roert ze liefdevol twee tabletten paracetamol om en loopt er mee de huiskamer in. Daar zit echtgenoot Hans op de bank met een knetterende koppijn. ,,Drink dit maar lekker op en ik heb je mobieltje effe uitgezet", zegt ze streng terwijl ze het glas voor hem op de tafel zet.

Joop de Keijzer

Columnist:

Joop de Keijzer

Sint Joop de Zeventigste

U kent die ontroerende beelden wel van natuurdocumentaires waar een babyaapje zich angstig vastklemt aan de buik van zijn moeder. Dat beeld had uw stukkiesschrijver, tevens Hulpsint, bij een bezoekje aan een Amersfoorts gezin.

Bianca Snel

Sinterklaas of kerst?

Mijn man kijkt mij met ogen die schitteren aan: ,,Kijk eens in de tuin, dit kan toch wel? Voordat ik goed en wel mijn verbazing kan uitspreken gaat hij verder:,,De overbuurvrouw heeft nu al veel meer lampje hangen, kijk maar, in twee bomen buiten!

Pagina's