• Hiske Land geeft gasten van de raad een kijkje in de politieke keuken

    GroenLinks Amersfoort

Actief kijkje in de Amersfoortse politiek bij GroenLinks

13-01-2017, 12:21 | Lezersnieuws |

Datum:

dinsdag 31 januari 2017, 17:45 tot woensdag 29 maart 2017, 22:00

Locatie:

, Amersfoort
Stadhuis Amersfoort
Amersfoort

Hoe werkt de Amersfoortse Arena? Welke politieke spelregels zijn er? Kun je leren debatteren en onderhandelen? GroenLinks organiseert een serie avonden voor Amersfoorters met een groen en links hart die belangstelling hebben voor de gemeentelijke politiek en/of willen onderzoeken of zij actief willen zijn in de Amersfoortse politiek. Na de Tweede Kamerverkiezingen in maart dit jaar staan in 2018 immers weer de gemeenteraadsverkiezingen voor de deur.

 

Het programma voor politiek geïnteresseerden start deze maand, dinsdagavond 31 januari, met het onderdeel Gast van de Raad: een kijkje in de keuken van de lokale democratie. GroenLinks raadslid Hiske Land neemt deelnemers mee naar een gemeenteraadsvergadering in het stadhuis. Hoe werkt de Amersfoortse Arena? Welke spelregels zijn er? Lukt het om voor een controversiële motie een meerderheid te krijgen en hoe? 

Debatteren en onderhandelen: essentieel in de welke politiek dan ook. GroenLinkser Bas Blauw, werkzaam op het ministerie van Buitenlandse zaken geeft woensdagavond 22 februari een workshop met uitleg en een oefening in debatteren en onderhandelen, belangrijke vaardigheden waarover een raadslid moet beschikken.

GroenLinks Tweede Kamerlid Linda Voortman tenslotte geeft woensdagavond 29 maart een kijkje in de landelijke politiek. Hoe werkt de Tweede Kamer en welke vaardigheden heb je nodig om je te presenteren?

Belangstellenden kunnen contact opnemen met Edwin Hinloopen (06-33876699) of Nicolette van Haastrecht (06 31967828). Opgeven via

nicolettevanhaastrecht@groenlinksamersfoort.nl.