• Smartofore, een van de deelnemende koren.

    Smartofore

Amersfoortse koren geven gratis concert

10-01-2018, 14:40 | Lezersnieuws |

Datum:

zaterdag 20 januari 2018, 13:00 tot 16:30

Locatie:

Vogelplein 1, Amersfoort
De Bron
Amersfoort

Scholen in de Kunst/Platform Amateurkunst Amersfoort organiseert in samenwerking met de Amersfoortse koren een serie van drie gratis inloopconcerten op de zaterdagmiddag in januari en februari: 20 januari en 3 en 10 februari. Door de enthousiaste reacties en grote belangstelling van het publiek is het een jaarlijks terugkerend evenement geworden met nieuwe deelnemers en vertrouwde groepen.

De inloopconcerten zijn gratis te beluisteren. Elk koor treedt een half uur op. Het aantrekkelijke voor de bezoeker is dat men zo naar binnen kan lopen om kortere of langere tijd te luisteren. Voor mensen die minder bekend zijn met koormuziek: een ideale manier om hiermee kennis te maken. Voor de liefhebber: een leuk extraatje. En voor degene die op zoek is naar een koor om zich bij aan te sluiten een mooie manier om kennis te maken met in totaal 23 Amersfoortse koren.

Nieuwe gezichten

Met plezier verwelkomen wij drie nieuwkomers bij de inloopconcerten. Forevergreens verzorgt de aftrap op 20 januari in De Bron. Duze NomShikaShika en Vocal Group Waves laten het trouwe publiek van de inloopconcerten kennismaken met hun repertoire tijdens het concert op 3 februari in de Nieuwe Kerk.

Programma

We hanteren een indeling op genre. Het eerste inloopconcert vindt plaats op zaterdag 20 januari in De Bron, Vogelplein 1 in Liendert . Zeven koren verzorgen optredens met een populair genre. Op zaterdag 3 februari, geven acht andere koren een concert in De Nieuwe Kerk aan de Leusderweg. Kom hier genieten van een gemengd repertoire . De serie wordt op zaterdag 10 februari afgesloten in Het Brandpunt , Kattenbroek, waar de laatste acht koren een programma presenteren met voornamelijk een klassiek karakter.

Voor de bezoekers van de inloopconcerten is op alle locaties een boekje aanwezig met informatie over het programma op de drie zaterdagen en een korte toelichting over de deelnemende koren. Koffie en thee is tegen een kleine vergoeding verkrijgbaar.

Zaterdag 20 januari 2018, De Bron, Vogelplein (wijk Liendert)

Programma populair genre

13.00 uur Forevergreens

13.30 uur Balkankoor Horus

14.00 uur Swing Close

14.30 uur Smartofore

15.00 uur Roca Rosa

15.30 uur Zeur Niet!

16.00 uur Tourdion