• een Eemstadboerin in actie!

    Jolke de Moel

Bijen-actie en buurtfeest Eemstadboerderij

09-04-2018, 10:50 | Lezersnieuws | margriet vd Heijden

Datum:

zaterdag 21 april 2018, 13:15 tot 16:45

Locatie:

Hanzeboulevard
Eemstadboerderij
Amersfoort

Heerlijk, eindelijk lente, tijd voor een feestje in het groen! CSA Eemstadboerderij opent 21 april haar poorten voor Amersfoorters die interesse hebben in biologische landbouw en die willen aansluiten bij de landelijke zaaidagen voor de wilde bijen.

De medewerkers en vrijwilligers van de Eemstadboerderij in Hooglanderveen / Vathorst (bij rotonde 11 ;-) zijn druk in de weer om de tuin uit zijn winterslaap te wekken. De nieuwe tunnelkas is net af, zodat prille plantjes in koude nachten nog even beschutting kunnen vinden. Het is dit jaar lang fris geweest, maar met de stijgende temperaturen spuit het groen ineens de grond uit! Hommelkoninginnen zweven slaapdronken door de tuin, kieviten zoeken een plek om te nestelen op het land. De Eemstadboerderij verbouwt groente en kleinfruit zonder kunstmest en bestrijdingsmiddelen met ruimte voor bodemleven en wilde bloemen. Dat betekent niet alleen voedsel voor mensen, maar ook voor talloze insecten. Dit jaar gaan we extra veel bijenvriendelijke bloemen inzaaien. Kom langs en help mee, of neem een zakje zaad mee naar je eigen buurt.

We ontvangen je graag vanaf 13.00: proef van onze groentegerechten, laat je rondleiden door boerin Jolke, zoek kriebelbeestjes met je kinderen, zaai wilde bloemen, doe mee met de prijsvraag, drink kruidenthee van kruiden van het land, maak een gezellig praatje met je buren en nog veel meer.

Tot ziens in Hooglanderveen / Vathorst!

(Vlakbij Ikea, rotonde 11, achter citroengarage Emerpark, dit heet de Koningsbergerweg)

Nieuwsgierig wat de stadslandbouwinitiatief de Eemstadboerderij nu eigenlijk is?

www.eemstadboerderij.nl