• Maurice van Schoonhoven

    niet bekend

Concert pianist Maurice van Schoonhoven

07-11-2018, 21:24 | Lezersnieuws | Mannenzaal van der Marel

Datum:

zondag 18 november 2018, 16:00

Locatie:

Westsingel 47
Kapel Mannenzaal
Amersfoort

De eigenzinnige pianist Maurice van Schoonhoven laat u genieten van een bloemlezing uit de top van het klassieke pianorepertoire van Clementi, Schopin, Schumann, Liszt en Scarlatti.

Kaarten: 12,50 euro in de voorverkoop, te reserveren via info@mannenzaal.nl. Kaarten aan dee zaal kosten 15,00 euro.

Maurice van Schoonhoven studeert sinds 1999 bij Bernd Brackman in Amsterdam. Dit heeft geresulteerd in diverse internationale successen, zoals de 2e prijs op het Internationale Jugendwettbewerb te Berlijn, de tweede prijs op het prestigieuze Steinwayconcours in Duitsland en de eerste prijs tijdens het Theater aan de Paradeconcours te Den Bosch.

Masterclasses volgde Maurice van Schoonhoven o.a. bij: Jennifer Huntly, Rian de Waal, Jacques Rouvier, Elza Kolodin, Michail Markov, Marie-Françoise Bucquet, Jan Marisse Huizing, Ton Hartsuiker, Mikhail Voskresensky, Emanuel Ax, Jan Wijn, Igor Roma, Stephan Kovachevich en Leslie Howard. In december 2002 werd hij door de wereldberoemde Maria Joao Pires in Belgais in Portugal uitgenodigd om aan haar mastercourse deel te nemen.

Maurice van Schoonhoven geeft regelmatig soloconcerten in Nederland en Duitsland en houdt zich daarnaast ook bezig met kamermuziek. Zo nam hij in 2001 een CD op met pianowerken en kamermuziek van de Nederlandse componist Jan van Amerongen. Zijn repertoire is breed, met een accent op de grote romantische pianoliteratuur.