• Vincent en Eva in Capo di Famiglia

    cdf
  • Jimmy in Capo di Famiglia

    cdf

De Nederlandse Godfather gaat in premiere.

04-12-2017, 15:51 | Lezersnieuws |

Datum:

zondag 17 december 2017, 21:00 tot 23:00

Locatie:

Lieve Vrouwestraat 13, Amersfoort
Theater de Lieve Vrouw
Amersfoort

Op zondag 17 december gaat Capo di Famiglia in premiere in theater De Lieve Vrouw te Amersfoort.

Capo di Famiglia is tijdloos en actueel. Georganiseerde misdaad en familiebanden zijn niet los van elkaar te zien. Denk aan maffiabazen als Al Capone en Salvatore Riina maar ook de Nederlanders Willem Holleeder en Klaas Bruinsma. Door ontboezemingen uit de familie worden het mensen van vlees en bloed.

De film geeft ons een kijkje in het leven van de Italiaans-Nederlandse familie la Rosa. Vincent (Dirk Gunther Mohr), geliefde zoon, en broer, staat aan het begin van zijn nieuwe leven met Eva (Nastassia Firestone). Zijn vader, Alfred (Dirk van der Pol), biedt hem de positie die hij nooit verwacht had. Hij maakt Vincent, en niet zijn oudste zoon Jimmy (Matthijs ten Kate), hoofd van het bedrijf en daarmee 'capo di famiglia'. Deze beslissing heeft grotere gevolgen dan iedereen ooit had kunnen vermoeden. La famiglia zal nooit meer hetzelfde zijn.

Hoe onvoorwaardelijk is familie? Of is onvoorwaardelijke liefde een bijna onmogelijke keuze?

Regisseur Annemarie Libbers vertelt een klassiek verhaal. Traag maar toch volop in beweging, mede door de verhalende cinematografie (door Maric Dam). Het voelt alsof je als kijker deel uitmaakt van de familie. Het mysterieuze maffia-gevoel wordt nog eens versterkt door de prachtige muziek van Joey Vriend."

Capo di Famiglia is geselecteerd voor het Haags filmfestival en wordt eind december uitgezonden op Omroep West.