• Amersfoort On Stage maakt er een (beroepen) feestje van

    Amersfoort On Stage

De rode loper gaat weer uit voor leerlingen van het VMBO bij tweede editie van Amersfoort On Stage!

26-10-2017, 12:30 | Lezersnieuws |

Datum:

donderdag 8 maart 2018, 13:00 tot 17:30

Locatie:

Oude Fabriekstraat 20, Amersfoort
de Prodentfabriek
Amersfoort

Leerhotel het Klooster was vorig jaar het sfeervolle decor voor het Amersfoort On Stage beroepenfeest, waarbij leerlingen van 8 VMBO scholen in Amersfoort uitgebreid konden kennismaken met allerlei beroepen uit verschillende sectoren en ter plekke een afspraak konden maken voor een werkbezoek. Een groot succes, waarbij 160 beroepsbeoefenaren zich hadden aangemeld om met 800 leerlingen in gesprek te gaan over hun vak en over hoe hun werkdag eruit ziet. Dit jaar is er weer een mooie locatie gevonden om de leerlingen feestelijk te onthalen: De Prodentfabriek in de Nieuwe Stad legt op 8 maart 2018 de rode loper uit voor beroepsbeoefenaren, leerlingen en docenten.

Het idee van On Stage is om af te rekenen met het slechte imago van het vmbo en leerlingen te helpen bij hun beroepskeuze. Bedenker Corine Korrel van het Projecthuys wil leerlingen voorlichten, enthousiasmeren en motiveren. En wie kunnen passie en enthousiasme beter overbrengen, dan degenen die het vak zelf uitoefenen! Op het beroepenfeest van Amersfoort On Stage op 8 maart 2018 ontmoeten ondernemers en leerlingen van het vmbo elkaar tijdens een feestelijk opgezet evenement. Zo'n ontmoeting is hard nodig, meent Korrel, want goed opgeleid middenkader raakt opgedroogd. Werkgevers zien een groot tekort aankomen van medewerkers en opvolging in het bedrijfsleven.

Het Beroepenfeest van Amersfoort On Stage op 8 maart 2018 wordt gevolgd door de Doe Dag op 22 maart: dan gaan de leerlingen op bezoek bij het bedrijf waarmee ze tijdens Amersfoort On Stage een 'match' hebben gemaakt. Ze krijgen dan een rondleiding, praten uitgebreid door over het vak, spelen werksituaties na en als het ook maar even mogelijk is, gaan ze ook echt aan de slag. On Stage is gericht op het creëren van een duurzaam netwerk en meetbare resultaten, maar het gaat Korrel er ook om een positief signaal af te geven.

Amersfoort On Stage zoekt mensen die jongeren een stukje op weg willen helpen door te vertellen over hun vak, wat het zo boeiend maakt, maar ook wat moeilijk kan zijn. Bent u werkzaam in de regio Amersfoort, heeft u een warm hart voor jongeren en wilt u investeren in de toekomst van de volgende generatie? Doe dan mee aan Amersfoort On Stage en meld u aan op www.vmboamersfoortonstage.nl. Meer informatie is op te vragen bij projectleider Ada Franse mail@vmboamersfoortonstage.nl